Annonce
EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Ante Erceg har længe været rygtet væk fra Brøndby, men det var ventet, at han ville tage til udlandet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018
Ante Erceg blev aldrig en succes i Brøndby, nu skal han hjælpe EfB med at undgå nedrykning.

I jagten på de nødvendige mål for at undgå nedrykning, har Esbjerg fB med øjeblikkelig virkning tilknyttet den kroatiske angriber Ante Erceg på en lejeaftale fra Brøndby IF.

30-årige Erceg kommer til EfB efter halvandet år i Brøndby, og inden da spillede han blandt andet i den kroatiske storklub Hajduk Split, hvor det blev til 20 mål i 44 kampe.

Ante Erceg blev i sommeren 2018 hentet til Brøndby som en direkte erstatning for Teemu Pukki, og kroaten var da også skarp med det samme. Han scorede både i træningskampene inden sæsonen og lavede ligeledes tre mål i sine første fem Superliga-kampe. Men så var det sket. Siden da er det kun blevet til fire mål i Brøndby-trøjen, og det er desuden blot blevet til spilletid i to ligakampe i indeværende sæson. Ante Erceg står således noteret for sølle 17 minutter i efterårets kampe i superligaen. Han fik otte minutter i 2-1-sejren over AaB og ni minutter i 3-0-nederlaget til AGF - begge kampe spillet i august.

Alligevel er EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen naturligvis sikker på, at den 30-årige angriber kan forstærke det EfB-hold, der havde så svært ved at lave mål i efteråret. EfB er med 17 scoringer i 20 kampe det mindst scorende hold i superligaen.

- I Ante Erceg får vi en stærk offensivspiller, der er hurtig og aggressiv i sit spil. Erceg har tidligere vist sig som en kynisk målscorer, og vi er sikre på, at vi i fællesskab kan finde dette frem igen til glæde for begge parter.

- Vi har i forvejen stærke angribere, og nu øger vi konkurrence yderligere på den sidste tredjedel af banen i bestræbelserne på at præstere en god forårssæson, siger Jimmi Nagel Jacobsen, der ikke har kommentarer til, om tilgangen får konsekvenser for de øvrige offensive spillere i EfB.

- Ante Erceg er tænkt som et supplement til de angribere, vi allerede har, det kan sagtens tænkes, at alle de, der er her, også bliver her i foråret, siger EfB-sportschefen og afliver dermed rygtet om, at Ante Erceg er købt som erstatning for Adrian Petre, der ifølge vedholdende og vedvarende rygter er vej væk fra EfB.

Kroaten er på træningsbanen første gang torsdag 14.00 og er i spil til træningskampen mod Fredericia fredag.

To spillere på vej ud

To af EfB's unge prøver lige nu kræfter i andre klubber med henblik på lejeaftaler. Midterforsvareren Noah Nurmi er hjemme i Finland, mens Simon Bækgaard træner med i 2. divisionsklubben Middelfart.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce