Annonce
EfB

EfB letter mod nyt europæisk eventyr

EfB blæser næppe til angreb, men cheftræner John Lammers siger, at danskerne går efter mindst et udebanemål i Hviderusland. Foto: Scanpix
EfB-træner John Lammers har en målsætning om, at hans hold skal score mindst et udebanemål mod Soligorsk torsdag aften.

EfB: Spillerne fra EfB kan forhåbentlig få sig en lur på vejen mod Hviderusland onsdag. Den vil være tiltrængt, for arbejdsdagen bliver noget længere end normalt.

Klokken 10 letter truppen fra Billund, hvorefter der venter tre timers flyvning mod Hviderusland. Tidsmæssigt er det billigt sluppet, fordi truppen oprindelig kunne se frem til en mellemlanding undervejs. Økonomisk er det formentlig knap så billigt, fordi klubben har chartret et fly.

Derfor ankommer EfB også i god tid til sit hotel onsdag eftermiddag, inden torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod Soligorsk. Holdet forventer at træne en times tid onsdag aften ved 20-tiden lokal tid for at fornemme banen og omgivelserne på stadion.

På kampdagen vil der være gåtur og afslapning på programmet, inden det går løs klokken 20, hvilket er klokken 19 dansk tid.

Annonce

Mindst et udebanemål

Cheftræner John Lammers satser naturligvis på et godt resultat, men hvad det er, kan være lidt svært at regne ud på forhånd.

- Vi tager til Hviderusland for at få et godt resultat, og det er det, vi er indstillet på at kæmpe for, selvom det bliver en hård opgave. Det er svært at sige, hvad et godt resultat derovre er, da det afhænger en del af kampens udvikling, men der er ingen tvivl om, at vi vil gå efter at lave mindst et udebanemål, som i sidste ende kan blive meget værdifuldt, siger han til efb.dk.

Mens almindelige danske fodboldfans næppe kender det store til torsdagens modstander, føler EfB sig godt forberedt på hviderusserne.

- Shakhtyor Soligorsk er en modstander, som vi ikke kendte alverden til i forvejen, men det gør vi nu. Vi har set dem flere gange, og analyseret på deres stærke og svage sider, så vi føler os så godt forberedte som overhovedet muligt.

– For mange af spillerne er det første gang, de spiller kampe af denne type på klubniveau. Men selv om omgivelserne er helt anderledes, så er spillet det samme, og vi skal blot fokusere på det samme som altid, for så har vi en god chance for at få det resultat med hjem, som vi ønsker, siger John Lammers.

Efter kampen overnatter EfB igen på hotellet, og fredag træner holdet inden hjemrejsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce