Annonce
EfB

EfB-målmand ser muligheder med en ny træner: Jeppe Højbjerg vil spille sin chance i den nye sæson

26-årige Jeppe Højbjerg har spillet 153 kampe for EfB siden debuten i september 2013, men sidste sæson var én lang skuffelse. Efter at han blev sat af efter to drop mod Hvidovre, spillede han kun én turneringskamp i resten af sæsonen - en pokalkamp på udebane mod Nykøbing FC, hvor han ganske vist var sit holds bedste, men kampen blev tabt 1-0. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For EfB-målmanden Jeppe Højbjerg har det seneste halvandet år været noget af en prøvelse. Han har et år tilbage af sin kontrakt, og indtil videre jagter han chancen for spilletid under den nye træner.

Ny træner – ny chance.

Sådan ser EfB-målmand Jeppe Højbjerg på det.

Når holdet 21. juni mødes igen på træningsbanen efter sommerferien, og træneren hedder Peter Hyballa, ser Højbjerg det som en mulighed for at vise sig frem og lade fortid være fortid.

Annonce

- Jeg har et år tilbage af min kontrakt, og jeg går ud fra, at træneren vil stille det bedste hold og vinde så mange kampe som muligt, så vi kan rykke op. Så er det op til mig at vise, at jeg skal spille, og jeg forventer da, at alle starter fra nul, og at der ikke bliver skelet til fortiden, siger Jeppe Højbjerg.

En hård tid

En fortid, der ikke er værd at skele til, hvis man hedder Jeppe Højbjerg, for det sidste halvandet år har godt nok ikke budt på mange opmuntringer. Det startede i vinteren 2020, da klubben i jagten på overlevelse lejede italieneren Vito Mannone på transfervinduets sidste dag. Et chok for Højbjerg, der helt som ventet aldrig kom i nærheden af spilletid i det forår.

- Jeg lærte en masse ting af Vito, så selv om jeg ikke spillede, var det egentlig en okay tid for mig. Jeg brugte så foråret på at gøre mig klar til at spille efter sommerferien, fortæller Jeppe Højbjerg, der på en måde havde det ok med, at det endte med nedrykning.

- Selvfølgelig er det aldrig fedt at rykke ned, men jeg tænkte sådan på det, at det både for mig og holdet måske ville være godt nok at komme til at vinde en masse kampe i 1. division, så vi kunne få tanket noget selvtillid, siger EfB-målmanden.

Sådan skulle det så ikke gå.

En rusten start på sæsonen kom ret hurtigt til at koste Jeppe Højbjerg pladsen i målet. Efter 0-2 hjemme mod Hvidovre sadlede den daværende træner Olafur Kristjansson om og valgte Mads Kikkenborg.

- Han ændrede meget som træner, fordi han jo også var presset til at vinde nogle kampe og rykke op. Men jeg må da også erkende, at Mads gjorde det godt, så på den måde var det i orden, at han spillede, siger Jeppe Højbjerg.

- Rygterne gik på, at du allerede i vinterpausen var ivrig efter at komme væk – passer det?

- Jeg ved ikke, om jeg var ivrig, men hvis der viste sig noget, ville jeg da ikke være afvisende. Jeg vil jo bare gerne spille.

- Var det tæt på?

- Måske.

Annonce

Et forventet chok

Vinterskiftet blev ikke til noget, det gjorde EfB’s plan om at rykke op heller ikke, og nu står klubben så foran en sæson med en helt ny start. Også på trænerfronten. Det seneste offer blev målmandstræner Lars Winde, der blev fyret i sidste uge – det er dog indtil videre planen, at han skal passe sit arbejde i sin opsigelsesperiode på et halvt år.

For Jeppe Højbjerg var det både chokerende og ventet, at Winde også blev offer for de nye amerikanske ejeres ambitioner om en helt ny start.

- Min første reaktion var chok, fordi han jo har været her i mange år og har gjort det rigtigt godt, men omvendt var det vel på sin vis ventet. Han var jo den eneste, der ikke var blevet fyret endnu, siger Jeppe Højbjerg, der ikke ved, om han rent faktisk møder Lars Winde, når han står på træningsbanen 21. juni, eller om der er fundet en løsning og en afløser inden da. Ligesom han ikke ved, hvad han skal forvente af den nye træner.

- Jeg har jo også læst, at de nye ejere kun vil have unge spillere, så på den front er jeg måske allerede bagud på point i forhold til Mads, der er fem år yngre, men omvendt forventer jeg ikke, at de kigger på alder, når de skal vurdere målmanden. Jeg har i hvert fald tænkt mig at angribe og spille min chance, siger Jeppe Højbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce