Annonce
EfB

EfB måske markant svækket i offensiven: Dauda meget tvivlsom mod FC Midtjylland

Mohammed Dauda, der her jagter FC Københavns Viktor Fischer, er stadig et stykke fra den optimale kampform, men han er godt på vej, og det vil være et grimt tilbageslag, hvis hans skade er så alvorlig, at han ikke bliver klar til fredagens kamp. Foto: Scanpix
Ghanesisk angriber udgik af træningen onsdag med noget, der kunne minde om en forstrækning. Træner Claus Nørgaard advarer mod et FC Midtjylland-hold, der trods et forholdsvis beskedent antal mål har mange offensive kvaliteter.

Det var så ikke lige det, EfB havde brug for i en tid, da holdet har mere end vanskeligt ved at score mål.

Klubbens ghanesiske lejesvend Mohammed Dauda, der spillede en rigtig fin første halvleg mod FC København i søndags, men brændte en kæmpechance ved stillingen 0-0, måtte udgå af onsdagens træning med noget, der kunne minde om en forstrækning. Dauda tog sig til baglåret efter en afslutning, siden forsøgte han at løbe lidt videre, men måtte opgive og gik mod omklædningsrummet.

Han lignede en spiller, der ikke bliver klar til kampen mod FC Midtjylland fredag aften.

Det giver formentlig comeback i startformationen til finnen Pyry Soiri, der scorede to gange på reserveholdet, der mandag slog Viborg 5-0. Derudover synes det sikkert, at Rodolph Austin vender tilbage til de første 11 på bekostning af Jeppe Brinch, der lavede et par store fejl i Parken i søndags, og endelig er det sandsynligt, at Yuri Yakovenko, der har scoret i de seneste to superligakampe, får chancen helt fremme i stedet for Adrian Petre, der hverken mod SønderjyskE eller FC København markerede sig positivt.

Annonce

Cheftræner Claus Nørgaard forholdt sig efter træningen onsdag afventende i forhold til Mohammed Dauda og håbede på, at ghaneseren bliver klar.

- Han har stadig et efterslæb på formen, fordi han gik glip af hele opstarten i Anderlecht efter sommerpausen, så vi har slet ikke set det bedste fra ham endnu, men jeg synes, han så god ud i første halvleg i Parken. Han giver os noget dynamik i angrebsspillet, og det ville være ærgerligt, hvis han skal holde pause nu, sagde Claus Nørgaard, der efter at have set kampen fra i søndags igennem igen fortsat er af den opfattelse, at hans hold trods 3-1-nederlaget gjorde rigtig mange rigtigt.

- Vi spillede en god kamp mellem felterne, men vi må også erkende, at vi ikke var dygtige nok i felterne. Det skal blive meget bedre, sagde Claus Nørgaard efter kampen mod ét tophold og før kampen mod det næste.

Fredag venter som nævnt FC Midtjylland, og selv om midtjyderne bestemt ikke spiller berusende fodbold i denne sæson og har haft svært ved at score mål – 18 i 13 kampe er ikke imponerende for et førerhold – advarer EfB-træneren mod offensiven på et hold, der indtil videre har hentet 16 af 18 mulige point på udebane. 0-0 i Parken er indtil videre midtjydernes eneste pointtab på fremmed græs.

- FC Midtjylland er blevet et mere spillende hold og har ikke den fokus på dødbolde, som holdet tidligere havde. Jeg synes for så vidt ikke, at de er blevet sværere at regne ud, men det er stadig et ekstremt farligt hold. Du kan godt føle, at du er i kontrol, og så scorer de alligevel, fordi de har så mange dygtige offensive spillere, advarer Claus Nørgaard.

Det første indbyrdes opgør i denne sæson var premierekampen i Herning, som FC Midtjylland vandt 1-0 på et mål i sidste minut.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce