Annonce
EfB

EfB-profil: Nederlagene er ved at gå mig på nerverne

Mathias Kristensen, bagest, og holdkammeraterne hænger i den grad fast i bunden af superligaen efter søndagens nederlag i Parken. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Der var mange opløftende takter, men alligevel stod EfB tomhændet tilbage i Parken. Det ærgrede Mathias Kristensen og træner Claus Nørgaard sig naturligvis rigtig meget over.

EfB:- Det er virkelig ved at gå mig på nerverne.

Esbjergs Mathias Kristensen slog opgivende ud med armene, da han evaluerede på søndagens 1-3-nederlag i Parken mod FC København.

- Jeg er virkelig ved at være træt af at tabe. Vi spiller ellers en rigtig god kamp, men jeg må indrømme, at det begynder at gøre lidt ondt.

- Vi spiller dem bagover de første 20 minutter. Vi kunne ikke have været foran 2-0. Vi skulle simpelt hen have været foran 2-0. Det er helt sikkert.

Mathias Kristensen mener, at han og holdkammeraterne skal til at kigge lidt indad.

- Det er god fodbold fra vores side, men vi brænder vores chancer. Det koster endnu en sejr. Længere er den sådan set ikke.

- Hvis vi skal være hårde, forærer vi dem jo et mål. Det skal man ikke gøre i Parken. Gør man det, bliver det rigtig, rigtig svært - og det kom desværre også til at holde stik i denne her kamp.

Silkeborg vandt søndag 4-3 i Aarhus over AGF, så nu er der kun tre point mellem Silkeborg og Esbjerg.

- Det har jeg ikke de store kommentarer til. Vi må kigge på os selv.

Mathias Kristensen og holdkammeraterne har fortsat ikke fået en ny permanent cheftræner, men det mener han ikke spiller nogen rolle i denne forbindelse.

- Vi arbejder godt til træning hver eneste dag. Det andet spekulerer jeg ikke så meget over. Jeg hører heller ikke nogen af de andre tale om det i omklædningsrummet. Man kan ikke mærke, at Claus (Nørgaard, red.) er midlertidig cheftræner. Alle tackler situationen rigtig godt.

Annonce

Patienten døde

Træner Nørgaard satte også ord på nederlaget

- Operationen lykkedes langt henad vejen, men patienten døde alligevel. Vi leverer rigtig godt, men det er svært at vinde, når vi ikke scorer, og de (FCK, red.) kommer foran på den måde, som de gør. Vi skal være skarpere i begge felter.

- Men præstationen var meget bedre end vores seneste kamp (1-2-nederlaget mod SønderjyskE, red.). Vi har et godt fundament. Duelspil, hårdt arbejde, kommunikation. Så godt et fundament har vi ikke haft tidligere på sæsonen. Langt henad vejen lykkes vi med vores taktiske koncept. Vi skal "bare" til at score noget mere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce