Annonce
Sport

EfB røg ud af bronzestriden

EfB skal vinde de to resterende kampe, samt håbe på pointtab til FC Nordsjælland og Brøndby IF, hvis de skal have en chance for at generobre tredjepladsen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: Muligheden for en esbjergensisk U19-bronzemedalje led et alvorligt knæk, da esbjergenserne hjemme tabte 0-4 til FC Nordsjælland, der med sejren tog tredjepladsen.

Esbjergenserne havde chancerne til både at komme foran og udligne, men Jeppe Paulsen og Mads Zaar havde ikke samme skarphed som gæsternes to målscorere.

Da gæsterne kom på 0-2 tidligt i anden halvleg, døde kampen for esbjergenserne, der nu med to kampe tilbage af sæsonen er afhængige af, at FC Nordsjælland og Brøndby IF sætter point til, hvis bronzemedaljerne skal komme i spil igen.

- Vi er nødt til at være realistiske. Man kan ikke vinde medaljer i U19 Ligaen med et halvt U17-hold. De vandt fortjent. De var stålfaste i deres koncept. Vi vidste godt, hvad de ville, det er bare ikke altid, at man kan dæmme op for det, siger EfB-træner René Christiansen.

EfB - FC Nordsjælland

Fodbold, U19 Ligaen.

Mål: 0-1 Chukwuemeka Paul Nnamani (43.), 0-2 Joachim Rothmann (56.), 0-3 Chukwuemeka Paul Nnamani (68.), 0-4 Joachim Rothmann (82.).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce