Annonce
forside

EfB-reserverne gjorde kort proces i Nordsjælland

Simon Bækgård blev kampens første målscorer, da han bragte EfB i front efter 16 minutters spil. Arkivfoto: Lars Johansen.

Efter 22 minutter havde EfB-reserverne med to scoringer taget luften ud af FC Helsingør. Sejren løb op i 4-0 for esbjergenserne.

Helsingør: EfB-reserverne afgjorde tidligt kampen mod FC Helsingørs divisionsreserver. Esbjergenserne sikrede sig i Nordsjælland en 4-0 sejr, der reelt allerede var i hus halvvejs inde i første halvleg.

Simon Bækgård bragte her esbjergenserne foran, inden Yuri Yakovenko gjorde det til 2-0 efter blot 22 minutter. Derefter var det som om, at luften var gået ud af nordsjællænderne.

- Jo længere vi kom hen i kampen, blev der større og større forskel. I anden halvleg sad vi fuldstændigt på spillet, mens de også havde bolden i første halvleg, men med os til at have initiativet. Generelt var der fine præstationer, siger EfB's A+ træner, Lars Vind ovenpå sejren.

Annonce

Prøvespiller med fra FC Sydvest

Konstellationen i EfB's bagkæde havde en noget anderledes central sammensætning, end man tidligere har set det. Mens Jonas Mortensen og Nikolaj Hagelskjær atter tog sig af backpladserne, havde den finske ungdomslandsholdsspiller Noah Nurmi fået følgeskab på de centrale pladser af den 21-årige prøvespiller, Mads Blom, fra FC Sydvest 05 Tønder.

Blom, der til dagligt spiller 2. division med sydvestjyderne, har træner med hos esbjergenserne ugen ud, så parterne kan se hinanden an.

FC Helsingør - EfB 0-4 (0-2).

Fodbold, reserveligaen.

Mål: 0-1 Simon Bækgård (16.), 0-2 Yuri Yakovenko (22.), 0-3 Rasmus Rejnhold (86.), 0-4 Rasmus Rejnhold (90.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];