Annonce
forside

EfB-reserverne skyder foråret ind i Midtjylland

Emmanuel Oti Essigba er med i EfB-truppen, når esbjergenserne tirsdag skyder forårets reserveliga i gang mod FC Midtjylland. Foto: Lars Johansen.

Forårets reserveliga begynder for EfB-reservernes vedkommende tirsdag, hvor de ude møder et stærk FC Midtjylland-mandskab.

Esbjerg: Superligaen ruller. Det gør reserveligaen også. Her tager EfB-reserverne tirsdag hul på forårssæsonen ude mod FC Midtjylland.

Den første reservekamp i 2019 byder på en hård opgave, hvor esbjergenserne skal vise, at de tør, kan og vil tage kampen op mod en stærk FC Midtjylland-trup.

- Det er Midtjylland, som vi skal spille imod, så vi ved, at vi kommer op imod et godt reservehold. Det bliver en god kamp for vores spillere til at komme op i gear i. Vi skal turde lægge pres på dem, men samtidig skal vi defensivt stå distancen og agere som hold. Vi skal turde spille forbi dem, siger EfB's A+ træner, Lars Vind.

Annonce

Et springbræt for de unge

EfB-truppen tæller både flere stærke U17 og U19-spillere. For dem er årets første reserveligakamp et tidligt springbræt, som de skal bruge til at tage springet fra ungdomsfodbolden og op i førsteholdstruppen.

- Når vi selv stiller med så stærk et reservehold, som vi gør, så skal det være et niveau over U19 og bringe spillerne tættere på Superligaen, siger Lars Vind forud for esbjergensernes sæsonpremiere i reserveligaen.

EfB's trup til kampen:

Lasse Mikkelsen, Nicolai Vistisen, William Møller, Jeppe Brinch, Patrick Tjørnelund, Jonas Mortensen, Noah Nurmi, Tobias Stagaard, Mark Brink, Simon Bækgård, Mads Larsen, Klaus Moesgaard, Emmanuel Oti Essigba, Brent McGrath, Yuri Yakovenko, Patrick Egelund og Mads Zaar.

Kampen spilles på Vildbjerg Sports- & Kulturcenter tirsdag den 12. februar kl. 13.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce