Annonce
EfB

EfB’s bredde er hårdt ramt

Mathias Kristensen mistede sin startplads, da EfB hentede nye spillere i vinterens transfervindue, men han er stadig en vigtig spiller til bredden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fem spillere med regelmæssig spilletid på førsteholdet er af den ene eller anden grund forsvundet fra truppen siden 1. januar. Træner Lars Olsen har forfremmet en U19-spiller og kan godt være bekymret for niveauet i den daglige træning.
Annonce

EfB: Umiddelbart gjorde det ikke den store forskel for EfB’s startformation, at midtbanespilleren Mathias Kristensen i mandags kom så alvorligt til skade i reserveholdskampen mod OB, at han nu står over for en knæoperation og en længere skadepause.

Kristensen mistede sin startplads, da klubben i vinterens transfervindue hentede Rafal Kurzawa og Ante Erceg.

Men i et andet perspektiv kan det godt blive en udfordring for EfB, at Kristensen er ude, for han er nemlig ikke den eneste. Siden 1. januar er Mark Brink og Adrian Petre blevet solgt, mens Pyry Soiri, Daniel Anyembe og nu altså Mathias Kristensen er blevet langtidsskadet – alle fem har spillet en større eller mindre rolle på førsteholdet i denne sæson.

Bredden i truppen er således udfordret, antallet af superliga-duelige spillere er blevet skåret kraftigt. Det er træner Lars Olsen også opmærksom på.

- Vi har kompenseret for Petres salg ved at forfremme Rasmus Rejnhold fra U19-holdet permanent, så det hul er lukket, men det er da rigtigt, at vi lige nu har fire færre spillere, der alle har spillet en del kampe, og det giver os en udfordring. Selv om vi jo også må sige, at det til dels er noget, vi selv har valgt. Jeg er ikke så bekymret for vores startformation, men vi skal være opmærksomme på, at niveauet til træning kan lide under det, når spillere tæt på holdet ikke er til rådighed. I dag har vi to U19-spillere med, så vi kan spille 11 mod 11 til træning, fortæller Lars Olsen.

Annonce

Andre må vise sig frem

Han kan godt blive bekymret ved udsigten til de karantæner, der helt sikkert rammer holdet. I søndagens kamp mod Lyngby sidder Yuri Yakovenko således ude, mens Rodolph Austin og Joni Kauko begge helt sikkert ryger i karantæne ved næste advarsel.

- Jeg har jo den indstilling, at når nogle af stamspillerne sidder ude af den ene eller anden grund, så må nogle af de andre ind og vise, at de er gode nok til at spille, men jeg vil godt erkende, at vi er presset, hvis vi får to-tre langtidsskader på nogle af vores bærende spillere, siger Lars Olsen.

Fraværet af Yuri Yakovenko kompenseres søndag ved at rykke Mohammed Dauda fra bænken og direkte ind på positionen som forreste angriber. De øvrige 10 startere er de samme som i kampen mod FC København i fredags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce