Annonce
EfB

EfB's Daniel Anyembe: Jeg vil savne tilskuerne

Sæsonen har indtil videre været fyldt med modgang for Daniel Anyembe, der her ømmer sig i pokalkampen ude mod AB i november, men nu er han klar til at hjælpe holdet igen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
EfB-back vil savne støtten mere, end han vil være lettet over at kunne lave fejl uden at blive buhet ud. Corona-pausen kom belejligt for ham, og han føler sig helt fit efter sin skade.
Annonce

Presset på EfB er kolossalt inden de to sidste kampe i grundspillet.

To point færre end Silkeborg er i realiteten lig med nedrykning, så der er ikke plads til lige at løbe det hele i gang igen, når sæsonen genoptages søndag aften mod AaB.

Spørgsmålet er så, om det er en fordel for EfB, at den kamp skal spilles for tomme tribuner. På den ene side kommer spillerne til at mangle opbakningen fra dem, der holder med EfB, på den anden side vil frygten for at fejle måske være mindre, fordi de samme mennesker har det med at vende sig mod deres egne i modgang.

Backen Daniel Anyembe er dog ikke i tvivl.

- Det er bare federe at spille med tilskuere. Det pres, der kommer udefra, må aldrig blive større, end det man lægger på sig selv for at præstere, siger han.

- Men der var flere af jer, der tydeligvis var mærkede af modgangen i efteråret, er det så ikke rart at kunne spille en kamp i fred og ro uden risikoen for at blive buhet ud, når man laver fejl?

- Selvfølgelig er det aldrig rart, når tilskuerne vender sig imod dig, men det hører med til fodbolden, og det skal man som fodboldspiller lære at kapere, siger Daniel Anyembe.

Annonce

En uventet bonus

For ham personligt kommer resten af sæsonen som en langt større bonus end forventet. Da han blev skadet i januar, var udsigten til spilletid meget, meget lang, og derfor kom corona-pausen ret belejligt. Han var dog aldrig i tvivl om, at han ville få spilletid igen i denne sæson.

- Planen var dengang, at der skulle tre måneder, til jeg ville være klar igen, så jeg havde hele tiden regnet med, at jeg kunne nå de sidste kampe i sæsonen. At det så bliver til mange flere, er jo bare en bonus for mig, der var jeg jo nok lidt heldig, fordi jeg på denne måde ikke går glip af så mange kampe, som jeg havde forventet, siger Daniel Anyembe, der føler sig fysisk helt på toppen og klar til at spille fuld tid i samtlige de resterende kampe.

- Det har jo været lidt mærkeligt at forberede sig i de seneste mange uger, fordi ingen af os vidste, hvornår vi skulle i gang igen. Men jeg har holdt mig i gang, og så var det godt for mig at få den træningskamp mod Fredericia. Jeg fik vist trænerne, at jeg er helt klar, siger Daniel Anyembe, der er helt med på, at hele sæsonen står på spil i de to næste kampe, hjemme mod AaB og ude mod OB.

- Man kan virkelig også mærke det på træningen, den er meget intens, vi ved godt, at der ikke er tid til lige at komme i gang. Der er så meget på spil, og vi skal bare ud og have nogle point med det samme, siger Daniel Anyembe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce