Annonce
Sport

EfB satte legen med bolden i fokus

Legen med bolden var i fokus, da EfB havde inviteret til EfB Børne Cup. Foto: Privatfoto.

Esbjerg: Omkring 450 børn i alderen fra fem til 10 år satte i weekenden hinanden stævne til EfB Børne Cup, der blev spillet på banerne i Esbjerg Idrætspark.

De sportslige resultater var her sat i baggrunden. I stedet var fokus på kærligheden til sporten og legen med bolden.

- EfB og Kirk Larsen og Ascanius ønskede at sætte fokus på det sjove i at spille fodbold. Derfor var alle vindere på dagen. Vi ønskede at gøre opmærksom på, at fodbold er en sund leg, hvor alle kan være med. Vi havde det mål, at alle skulle gå fra stævnet med et smil på læberne og en god oplevelse rigere – og det lykkedes, siger Søren Hansen fra stævneledelsen i EfB.

Udenfor banen var der både hoppepude, tombola og konkurrencer. Her var konkurrencen om at blive Sydvestjyllands hårdest sparkende fodboldspiller i sin årgang et stort trækplaster.

- Vi lagde op til, at stævnet skulle være en familietur i Idrætsparken, hvor der også vil være noget at lave udenfor banerne, siger Søren Hansen.

Et besøg fra superligatruppen var en kæmpe succes. Her fik Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti og Joni Kauko fik pyntet både trøjer, arme, fodboldstøvler og meget andet med autografer.

Annonce
Legen med bolden var i fokus, da EfB havde inviteret til EfB Børne Cup. Foto: Privatfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce