Annonce
Sport

EfB satte legen med bolden i fokus

Legen med bolden var i fokus, da EfB havde inviteret til EfB Børne Cup. Foto: Privatfoto.

Esbjerg: Omkring 450 børn i alderen fra fem til 10 år satte i weekenden hinanden stævne til EfB Børne Cup, der blev spillet på banerne i Esbjerg Idrætspark.

De sportslige resultater var her sat i baggrunden. I stedet var fokus på kærligheden til sporten og legen med bolden.

- EfB og Kirk Larsen og Ascanius ønskede at sætte fokus på det sjove i at spille fodbold. Derfor var alle vindere på dagen. Vi ønskede at gøre opmærksom på, at fodbold er en sund leg, hvor alle kan være med. Vi havde det mål, at alle skulle gå fra stævnet med et smil på læberne og en god oplevelse rigere – og det lykkedes, siger Søren Hansen fra stævneledelsen i EfB.

Udenfor banen var der både hoppepude, tombola og konkurrencer. Her var konkurrencen om at blive Sydvestjyllands hårdest sparkende fodboldspiller i sin årgang et stort trækplaster.

- Vi lagde op til, at stævnet skulle være en familietur i Idrætsparken, hvor der også vil være noget at lave udenfor banerne, siger Søren Hansen.

Et besøg fra superligatruppen var en kæmpe succes. Her fik Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti og Joni Kauko fik pyntet både trøjer, arme, fodboldstøvler og meget andet med autografer.

Annonce
Legen med bolden var i fokus, da EfB havde inviteret til EfB Børne Cup. Foto: Privatfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce