Annonce
EfB

EfB siger farvel til mindst fem spillere

Carlo Holse (t.v.) er en af mindst fem spillere der forlader EfB til næste sæson. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Syv af EfB's spillere har kontraktudløb til sommer. Klubben meldte onsdag ud, at fem siger farvel, mens de to sidste endnu er i en uafklaret situation.

EfB: Det er ingen overraskelse, at der sker ændringer i spillertruppen på et fodboldhold, og her er EfB ingen undtagelse.

Onsdag meldte klubben således ud, at fem af i alt syv spillere, der har kontraktudløb til sommer, er færdige i den blå trøje for nu.

Det drejer sig om Brent McGrath, Klaus Moesgaard, William Møller, Carlo Holse og Adnane Tighadouini. De sidste to skal tilbage til deres respektive klubber, som de var lejet hos.

- Det kommer selvfølgelig til at betyde, at vi lige nu har tyve spillere på kontrakt og en del unge dygtige folk, der står og banker på bagfra. Så skal vi selvfølgelig ud og kigge på, om vi skal hente noget udefra for at gøre truppen helt komplet, siger EfB's sportschef, Jimmi Nagel.

- Vi sørger for i hvert eneste vindue at løfte truppen, så den kvalitetsmæssigt bliver bedre fra gang til gang. Det er også målet, når vi går ind i det her transfervindue, at det skal ende ud med, siger han.

Både Yuri Yakovenko og Lasse Mikkelsen har ligeledes kontraktudløb, men deres fremtid er stadig uvis ifølge klubbens udmelding.

- Det betyder, at vi stadig har en dialog med dem, om hvordan de ser tingende, og hvordan vi ser dem. Så det er derfor, at de to er uafklarede lige nu, siger sportschefen.

Annonce

Vi sørger for i hvert eneste vindue at løfte truppen, så den kvalitetsmæssigt bliver bedre fra gang til gang. Det er også målet, når vi går ind i det her transfervindue, at det skal ende ud med

Jimmi Nagel Sportschef EfB

Holse skal tilbage til FCK

Den 19-årige midtbanespiller Carlo Holse fik derved kun et halvt år i EfB, hvor han var lejet ud fra FCK. Det blev til 13 kampe og tre mål.

- Vi har kendt præmissen hele tide. Da vi valgte at leje ham, vidste vi også, at det var på lånt tid, vi fik glæde af ham. Selvfølgelig har Carlo (Holse, red.) gjort det godt, og det har været et rigtig fint forløb for alle parter, tror jeg, men vi kendte præmissen, at han som udgangspunkt skulle tilbage til FCK efter sommer, siger Jimmi Nagel.

Så I har ikke gjort noget ekstra for at holde på ham?

- Nej det har vi ikke, for FCK har hele tiden sagt, at han skulle tilbage til sommer. Det var en del af planen, om der så er noget, der ændrer sig, så har vi en løbende dialog. Men som det ser ud nu, så skal han tilbage, siger sportschefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce