Annonce
EfB

EfB skal møde hviderussere i Europa League-kvalifikation

John Lammers og EfB skal en tur til Hviderusland i næste uge. Arkivfoto: Martin Ravn

EfB: Torsdag aften ryddede hviderussiske Shakhtyor Soligorsk sin maltesiske modstander, Hibernians, af vejen, og det betyder, at EfB i næste uge skal en tur til Hviderusland.

EfB træder ind i anden runde af kvalifikationen og indleder altså vejen mod Europa League med en kamp mod Soligorsk, der via to 1-0-sejre spillede sig videre i kvalifikationen.

EfB starter på udebane torsdag i næste uge på Stroitel Stadium. Der er kampstart klokken 19. Returkampen spilles torsdag 1. august klokken 19.45.

At det er hviderusserne, EfB skal møde, var også, hvad cheftræner John Lammers forventede. Efter lodtrækningen i juni vurderede han, at Soligorsk var det stærkeste hold. EfB's nye spiller, finske Pyry Soiri, har tidligere spillet i Soligorsk, så han bliver en del af forberedelsen til kampen.

- Det er klart, at vi skal bruge Pyrys viden om holdet, men vi skal også selv se dem, sagde han efter lodtrækningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce