Annonce
forside

EfB slog til i sekspointskampen

EfB holder trit med de andre tophold i U19 Ligaen, mens de med sejren over fynboerne øgede afstanden til modstanderne til seks point. Foto: Lars Johansen.

Esbjerg: EfB hænger med 4-1 sejren i sekspointskampen mod OB fast i toppen, hvor de nu blot er to point fra andenpladsen.

En stærk første halvleg af esbjergenserne blev belønnet med to scoringer. Rasmus Rejnhold og Patrick Egelund havde tidligt i anden halvleg mulighederne for at øge føringen, men uden held. De to kom dog siden hen på måltavlen og lukkede dermed ned for gæsternes forsøg på at skabe et comeback.

- Det var en fortjent sejr. Det var dejligt at se offensiven sprudle med fire mål. Vi spillede en rigtig fin første halvleg og skulle have lukket den der. Men det var godt, at vi kom på 4-1 så hurtigt efter, at de havde scoret, siger EfB-træner René Christiansen.

EfB - OB 4-1 (2-0).

Fodbold, U19 Ligaen.

Mål: 1-0 Simon Bækgård (20.), 2-0 Mads Zaar (28.), 3-0 Patrick Egelund (51.), 3-1 Mikkel Michelsen (55.), 4-1 Rasmus Rejnhold (57.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce