Annonce
EfB

EfB-træner ærgrede sig på tribunen: Silkeborg buldrer bare derudad

Spillet var ikke prangende mod Fredericia, men som så ofte før i denne sæson var det nok til tre point. Arkivfot: Bo Amstrup/Scanpix
Et selvmål var nok til en sejr i Fredericia. Silkeborg har nu vundet 10 af 11 kampe i 2021 og kan reelt rykke op med en sejr over EfB på torsdag. I bunden er Kolding IF fortsat over nedrykningsstregen efter 1-1 mellem Vendsyssel og Hobro.

Blandt tilskuerne på Fredericia Stadion søndag eftermiddag sad der et par herrer, der ærgrede sig mindst lige som hjemmeholdets fans over, at gæsterne fra Silkeborg løb med alle tre point efter en 1-0-sejr.

De to herrer var EfB-trænerne Olafur Kristjansson og Claus Nørgaard. De havde i deres stille sind håbet på, at Fredericia kunne pille et eller tre point fra konkurrenterne fra Silkeborg, men et selvmål af hjemmeholdet efter en halv times tid skulle vise sig at være nok for midtjyderne til at hente den 10. sejr i 11 kampe i 2021 – kun EfB har formået at tage point fra Silkeborg i år.

- Selvfølgelig sad jeg og ærgrede mig over, at Fredericia ikke kunne udnytte det overtag, de havde i anden halvleg, men så var det heller ikke mere end det. Vi kan jo ikke påvirke de kampe, det er ude af vores hænder, så jeg brugte i stedet min energi på at kigge på de ting, vi kan bruge i forhold til kampen i Silkeborg på torsdag, fortalte Olafur Kristjansson og uddybede:

Annonce

- Vi fik egentlig bare bekræftet nogle af de ting, vi allerede har set fra Silkeborg, og der er da nogle steder, hvor man kan gøre ondt på dem. Men samtidig skal man også huske, at Silkeborg ude og hjemme er to forskellige hold, de er markant bedre hjemme, fastslog Olafur Kristjansson.

Positiv tankegang

- Hvis I taber til Silkeborg på torsdag, bliver afstanden øget til 10 point – reelt 11 på grund af målscoren – og der er fire kampe tilbage – er vi så enige om, at I ikke kan nå at rykke op?

- Jeg vil hellere se sådan på det, at hvis vi vinder, formindsker vi forspringet med tre point. Det er den måde, vi tænker på op til den kamp, siger Olafur Kristjansson, der i øvrigt ikke lægger alverden i, at Viborg fredag aften for en gangs skyld klaskede sammen og tabte for anden uge i træk – denne gang med 3-0 hjemme mod Helsingør.

- Viborg er væk, vi koncentrerer os om at nå Silkeborg, de er tættere på, siger EfB-træneren.

I nedrykningsspillet fik Kolding IF en slags hjælpende hånd fra Hobro, der på udebane spillede 1-1 mod Vendsyssel. Dermed bevarede Kolding IF sin position på den rigtige side af nedrykningsstregen på grund af en bedre målscore end Vendsyssel. De to hold mødes om halvanden uge i Hjørring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce