Annonce
EfB

EfB-træner dagen efter lussingen i Viborg: Vi skal stadig tro på det

EfB-cheftræner Olafur Kristjansson råbte og reagerede på sidelinjen fredag aften, og han reagerede sådan set også, men lige lidt hjalp det. Efter Silkeborgs 3-0-sejr over HB Køge lørdag eftermiddag er EfB reelt fem point fra oprykningen med syv kampe tilbage. Foto: Johnny Pedersen
Olafur Kristjansson ærgrer sig ikke over, at han ændrede på holdet mod Viborg, men han ærgrer sig over, at ændringerne ikke virkede som planlagt. Han appellerer til spillerne om at vise tro og en trodsreaktion.

Var stemningen trykket på EfB’s træningsanlæg dagen efter 4-0-nederlaget til Viborg?

Ja, det kan man vel godt kalde den. Der blev ikke pjattet meget på banen, og uden for var mandagstrænerne i færd med at opregne alle elendighederne fra aftenen før – der var en del at se til.

Kevin Conboy kom lidt senere end de øvrige med den ene hånd i lommen for at skåne den skulder, der fik et slag fredag aften, Joni Kauko trænede lidt for sig selv, og da spillet til to mål gik i gang, udgik både Patrick Egelund og Clinton Antwi med småskavanker. Ikke noget alvorligt, var den første melding.

Annonce

I hvert fald ikke så alvorlig som den øretæve, EfB fik fredag aften. En øretæve, der trækker dybe spor i stillingen, og som helt naturligt gav anledning til en række spørgsmål til cheftræner Olafur Kristjansson.

Ingen effekt

- Hvorfor ændrede du egentlig på det hold, der havde gjort det så godt mod Silkeborg?

- Det gjorde jeg, fordi det var en anden modstander, der spillede på en anden måde. Jeg havde håbet, at Jeppe Brinch og Joni Kauko kunne give os noget hårdhed og noget styrke ved dødbolde, men det lykkedes ikke.

- Kauko for Clinton var ventet, men hvorfor Brinch for Anyembe?

- Jeg har savnet noget topniveau fra Anyembe, Brinch har trænet godt, så jeg var sikker på, at jeg trygt kunne sætte ham ind.

- Du tog ham allerede ud efter 28 minutter, er du ikke nervøs for, at du på den måde løste et kortsigtet problem, men skadede spillerens selvtillid på den lange bane?

- Jeg syntes, at jeg var nødt til at reagere, fordi han kom helt skævt ind i kampen. Jeg har haft en snak med Jeppe, jeg har lagt armen om ham og forklaret ham, at sådan noget sker, han skal bare videre, og det har han den mentale styrke til.

- Du gik over til et tremands-forsvar efter pausen, selv om du ikke havde tre midterforsvarere på banen – hvorfor?

- Jeg følte, at vi havde løbet efter dem hele første halvleg, vores pres virkede ikke, og så havde vi svært ved at sætte vores nøglespillere i scene i offensiven. Det var et signal fra mig om, at der skulle ske noget, og jeg synes egentlig også, at vi kom bedre ud til anden halvleg, men da vi får udvisningen, kan vi kun afvente og spille på omstillinger og håbe på dødbolde.

Annonce

Dårlig opdækning

- Apropos dødbolde – de scorer tre af fire mål på dødbolde, var I ikke godt nok forberedt, eller forsvarede I jer bare dårligt?

- Jeg har set rigtig mange fodboldkampe, og jeg har aldrig set, at der er blevet spillet med mere end en bold, og den skal man sådan set bare holde øje med. Det gjorde vi ikke. Og vi havde endda i den første kamp deroppe for lidt over en måned siden mærket, hvor ondt deres dødbolde gør. Det var bare for dårligt dækket op.

- I henter nok ikke Viborg eller Silkeborg på målscoren, så var det reelt ligegyldigt, om det blev 2-0 eller 4-0?

- Man kan i hvert fald sige, at 4-0 er så stort et nederlag, at vi har fået noget at tænke over.

- I har fået to point i seks kampe mod de to andre tophold, er I bare tredjebedst i denne række?

- Lige nu er vi i hvert fald.

- Og det store spørgsmål er så naturligvis, hvordan i alverden I kommer videre fra sådan en lussing?

- Det har vi snakket om her til morgen, og det eneste, der ikke hjælper noget, er at grave sig ned og have ondt af sig selv. Hvis vi kan finde tilbage til det spil, vi viste mod Fredericia og Silkeborg og også har vist i andre kampe, har vi stadig en chance. Jeg ved godt, at vi ikke længere kan afgøre det selv, men når vi trækker stregen 30. maj, skal vi kunne sige til os selv, at vi gjorde alt, vi kunne. Jeg tror stadig på det.

- Frustrerede fans har rettet deres vrede mod sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, er det fair?

- Det skal jeg ikke tage stilling til, det er ikke alt, der er fair i fodboldens verden. Vi lever af folks følelser i denne sport, og vi har alle et ansvar for, hvordan det går på banen.

- Og så til sidst – Claus Nørgaard forlader klubben efter denne sæson og bliver ”head of coaching” i Vejle – hvilken type assistent skal du have efter sommerferien?

- Det skal jeg beslutte sammen med Jimmi og de nye ejere, men det skal jo være en, der kan supplere mig og give mig modspil. Han skal være nysgerrig, og så skal han give mig og holdet noget både fagligt og personligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Tønder

Bragede igennem med 139/t på landevejen: Bilist fik betinget frakendelse af kørekortet

Annonce