Annonce
EfB

EfB-træner rusker op i sine spillere: Nogle gange skal de have en flad

Olafur Kristjansson er over sine spillere hele tiden - der er ikke plads til at slappe af i kampen for oprykning. Foto: Jacob Schultz
Olafur Kristjansson vil se ærgerrighed både fra dem, der valgt til, og dem, der bliver valgt fra. Han bekymrer sig ikke så meget om, at forspringet til Silkeborg er skrumpet, og han erkender, af nogle af profilerne har længere snor end andre spillere.

Hvis de ikke vidste det før, ved de nu i EfB.

Det begynder at blive alvor.

0-0 hjemme mod Vendsyssel var langt fra den optakt til foråret, holdet og klubben havde håbet på, og det er, som om træner Olafur Kristjansson har skruet op for både stemme og alvor.

Til fredagens træning hudflettede han unge Jonas Mortensen, der i en sekvens vinkede for offside, stoppede op og lod modstanderholdet komme til en fri chance.

Optakt

Fodbold

1. division

Søndag 14.00

Fredericia-EfB

EfB's hold

Mads Kikkenborg, Clinton Antwi, Kevin Conboy, Rodolph Austin, Daniel Anyembe - Lasha Parunashvili, Simon Bækgaard, Joni Kauko - Jakob Ankersen, Kjartan Finnbogason, Nicklas Strunck

JV tipper

1-3

- Det er som at se Arsenal i 1980’erne. Hvis du bare skal stå og vinke, kan du stille dig ud på sidelinjen, brølede træneren, og Jonas Mortensen var langt fra den eneste, der fik med den verbale grovfil.

- Hvorfor føler du, at det er nødvendigt at skærpe tonen på træningsbanen, Olafur Kristjansson?

- Fordi det nogle gange er nødvendigt at ruske op i spillerne. Det er, som om dem, der spiller på det hvide hold, altså dem, der nok ikke skal starte inde i weekenden, spiller lidt mere frigjort og afslappet end det sorte hold, hvor det hele bliver lidt forkrampet. Når du bliver valgt til, skal du betale tilbage på tilliden, og når du bliver valgt fra, skal du vise mig, at det var en fejl. På den måde skal vi løfte hinanden og kollektivet, og nogle gange skal de bare have en flad for at vågne op.

Annonce

Styrmanden mangler

- Du siger, du mangler en styrmand på midtbanen – hvem skal det være?

- Jeg mangler en, der kan tage temperaturen på kampen, en, der ved, hvornår vi skal presse, hvornår vi skal falde længere tilbage, en, de andre stoler på og lytter på. En type som Carlos Zeca i FC København.

- Men ham har du vel ikke, og du har vel heller ikke tid til at lave ham i dette forår?

- Det har du nok ret i. Jeg tror på, at Simon Bækgaard og TK (Christian Køhler, red.) har det i sig, men de er der ikke endnu, så jeg skal nok fjerne fokus fra det og fordele ansvaret på en anden måde.

- Hvor meget betyder det for jeres arbejdsro, at afstanden til Silkeborg nu kun er to point?

- Intet. Jeg mærker ingen ting. Det er ikke sådan, at spillerne snakkede om Silkeborgs kamp mod Kolding, da de mødte til træning fredag. Vi ved godt, at vi ikke har opnået noget som helst endnu, og vi skal stadig ikke ud at forsvare noget, vi skal jagte noget. Og alt andet lige må det da stadig være en fordel for os, at vi er foran.

- I er bedst på udebane – 22 point i ni kampe – hvorfor?

- Der er noget psykologi i det. Selv om der ikke er tilskuere, føler vi måske, at vi skal frem og skabe noget mere og underholde på hjemmebane, og mange hold kommer med en meget defensiv indstilling, når de kommer til Esbjerg. Derfor er udekampene lidt mere åbne, og det passer os bedre.

- Når I nu er bedst ude, er det så fedt at have tre af fem kampe på hjemmebane i resten af grundspillet?

- Nu får vi godt nok nogle nye ejere ind, der går meget op i statistik, men det gør jeg nu ikke på samme måde, når vi ser på resultaterne. Jeg vil holde fast i, at det skal være en fordel for os at spille på hjemmebane.

Annonce

Profilerne skal levere

- Du efterlyser mere kvalitet fra Jakob Ankersen og Joni Kauko – er I reelt tandløse i offensiven, når de ikke præsterer?

- Det synes jeg jo ikke, vi er. Vi har i Kjartan (Finnbogason, red.) fået en angriber, der kan score mål ud af ingen ting, og vi kan også score på andre måder. Det var måske ikke helt fair lige at pege de to ud, for jeg kunne lige så godt have peget på vores backer, der heller ikke bidrog med det, de skulle i kampen mod Vendsyssel, men kvalitet forpligter. Jakob og Joni er så gode spillere, at de skal kunne tåle, at der bliver stillet store forventninger til dem.

- Reelt set har du vel ingen mulighed for at sætte dem på bænken og erstatte dem?

- Det ville være dumt af mig at gøre det, fordi de har de kvaliteter, der kan afgøre kampene for os. Det har de vist, og det kan de vise igen. Derfor får de også længere snor end andre spillere.

- I har kun scoret tre mål i én kamp i denne sæson – er det bekymrende?

- Jeg sagde allerede i efteråret, at vi manglede den der kamp, hvor vi vandt 3-0 eller 4-0, og det gør vi stadig. Den slags kampe er gode for selvtilliden. Men jeg er ikke bekymret, for samtidig lukker vi jo ikke ret mange mål ind.

Annonce

Gode minder

- I spillede den bedste kamp og scorede de fleste mål i hjemmekampen mod Fredericia i efteråret – var det tilfældigt, at det lige blev den kamp?

- Jeg ved ikke, om det var tilfældigt, men det var i hvert fald en kamp, hvor vi lykkedes med rigtigt mange af de ting, vi gerne vil. Vi fik lagt et højt tryk på dem, og det passede os godt, at de har en ret kompromisløs indstilling til at ville spille bolden op nede bagfra.

- En udekamp i Fredericia er stadig svær, hvor meget fylder det for dig, at I på papiret generelt har væsentligt sværere program i resten af grundspillet end Viborg og Silkeborg?

- Jeg tænker da, at det er godt, vi har alle de point, vi har, men egentlig fylder det ikke så meget. Vi kigger på hver eneste kamp som en isoleret udfordring, og vi kan i hvert fald konstatere, at der ikke en eneste gang i resten af foråret bliver mulighed for at tage en slapper og tage lidt let på en opgave. Vi skal være på tæerne hele vejen igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce