Annonce
EfB

EfB uden to profiler mod Kolding

Jesper Lauridsen, med bolden, var vanen tro en af de mest løbestærke ved torsdagens test - han og de øvrige EfB'ere får masser af frisk luft i lungerne i disse uger. Foto: Dennis Jørgensen.
Tre markante spillere gik ind før tid ved mandagens træning, men de forventes klar til tirsdagens træningskamp mod Kolding IF. Koldings nye træner vil bruge kampen på at blive klogere på sine spillere.

Selv om tre af EfB’s profiler, Markus Halsti, Rodolph Austin og Mohammed Dauda, alle forlod træningen før tid mandag, regner træner Lars Olsen med, at de er klar til tirsdagens træningskamp mod Kolding IF i Tjæreborg.

- Vi tager ingen chancer i denne fase af forberedelserne, men det er mig bekendt bare småskader, så jeg regner med, at de spiller, sagde Lars Olsen umiddelbart efter træningen og fulgte kort tid efter de ord op med handling, da han havde alle tre med i truppen til tirsdagens kamp.

De eneste fraværende er som ventet de to U21-landsholdsspillere, Jacob ”Lungi” Sørensen og Daniel Anyembe. ”Lungi” er knapt kommet tilbage fra landsholdets rejse til Tyrkiet, når kampen spilles, mens Anyembe i sidste uge blev sendt hjem fra Tyrkiet med en skade, der også holder ham ude af tirsdagens kamp.

En kamp, hvor Lars Olsen vil se alle mand i kamp, skifter hele holdet ud i pausen og helt bevidst ikke spiller med nogen A-formation i hverken første eller anden halvleg.

- Jeg ved godt, at det lyder hult, når man siger, at alle starter fra nul her efter vinterpausen, for de gør de selvfølgelig ikke, men det er ikke hult at sige, at alle har muligheden for at vise sig frem. Vores efterår var jo ikke fantastisk, så de spillere, der ikke spillede så meget, skal da spille deres chance, siger Lars Olsen.

Annonce

Det hårde er begyndt

Efter sidste onsdags første, lette træningspas er det hårde begyndt. Mandagens træning sluttede således af med et hidsigt intervalløb, og det blev fulgt af styrketræning mandag eftermiddag. På kampdagen tirsdag er der også træning om formiddagen – Olsen presser sine spillere maksimalt i denne tid.

- Som jeg tidligere sagde, skal vi jagte de sidste procenter ved at være i rigtig god form. De tre kampe, vi spiller inden træningslejren i Tyrkiet, skal derfor også mest bruges som fysisk træning. Når de så er spillet, skal jeg gerne have min startformation nogenlunde på plads, og så begynder vi at finpudse tingene nede i Tyrkiet, siger Lars Olsen.

Tid til at rette op på fejl

Mens Lars Olsen stadig er frisk i trænerrollen hos EfB, er træneren hos Kolding IF endnu nyere.

Morten Mølkjær er kommet til fra Aarhus Fremad, efter at Anders Jensen i efteråret blev fyret. Mølkjær og Kolding IF havde første træning efter jul mandag 6. januar.

- Vi skal bruge kampen til at lære spillerne bedre at kende. Vi skal se dem i nogle kampsituationer og se, hvordan de reagerer, når de spiller andre positioner, end de plejer, siger Morten Mølkjær.

- Det er dejligt med en træningskamp i starten af januar. Så er der masser af tid til at rette op på de fejl, vi kommer til at lave.

Den nye Kolding IF-træner har indtil videre oplevet sit hold som en sammentømret gruppe, der er lydhør over for hans nye ideer.

- Vi skal arbejde lidt videre med det gode stykke arbejde, der er lavet forinden. Vi skal fintune det, og så skal vi lidt højere op på banen, være lidt mere aggressive og lidt hurtigere på bolden, siger han om planerne for foråret i 1. division.

Tirsdagens træningskamp mellem EfB og Kolding IF spilles i Tjæreborg 18.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyskere huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce