Annonce
EfB

EfB viste fremgang: Opmuntrende 0-0-kamp mod Vejle

Rodolph Austin var på banen igen for første gang, siden han kom ind i slutminutterne mod Helsingør 13. december. Han nåede på en halvleg både at spille central midtbane og midterforsvar og få en advarsel. Foto: EfB
EfB havde de største chancer i en helt lige træningskamp, hvor træneren fik sendt nogle signaler og prøvet nogle ting af.
Annonce

Efter to klare nederlag til Randers og OB fik EfB oprejsning med en fin præstation og 0-0 mod Vejle. Her er, hvad vi registrerede fra sidelinjen.

Det var lige til den kække side, da jeg i tirsdagens avis skrev, at ingen kunne forhindre tilskuere i at overvære kampen på kunstgræsbanen i Guldager Idrætscenter, hvis de bare holdt sig uden for den indhegnede bane. De 20-30 tilskuere, der havde taget opstilling på volden ved siden af banen, blev gennet væk af en kontrollør efter få minutter – nye, skærpede corona-regler, fik tilskuerne at vide.

EfB's hold

Mads Kikkenborg/Jeppe Højbjerg (46.), Clinton Antwi, Kevin Conboy/Christian Køhler (61.), Kasper Pedersen/Jeppe Brinch (71.), Daniel Anyembe/Jonas Mortensen (86.) – Lasha Parunashvili, Simon Bækgaard/Rodolph Austin (46.), Joni Kauko (Phun Mang 46.) – Pyry Soiri/Zean Dalügge (71.), Yuri Yakovenko/Andri Bjarnason (61.), Nicklas Strunck/Mads Larsen (78.)

De, der så fandt sig en anden position uden for hegnet, kunne se, at EfB skabte en helt lige kamp mod et Vejle-hold, der nok manglede tre-fire profiler, men som til forveksling mindede om det, der skal spille første superligakamp mod AGF i næste uge. Dette var vejlensernes sidste testkamp inden sæsonstarten.

Annonce

Fremgang på to fronter

EfB har haft problemer i begge ender af banen i de to første kampe mod Randers og OB, men på begge fronter var der fremgang at spore. Nede bagi holdt Kasper Pedersen og Kevin Conboy styr på tropperne, mens det i spillet frem ad banen først og fremmest var Pyry Soiri, der faldt i øjnene med fart og initiativ. Én fordel ved Jakob Ankersens afbud har været godt med spilletid til Soiri, og den udnyttede han fint mod Vejle.

De fysiske udfordringer i duellerne, som EfB led under i de to første kampe, var ikke et problem mod Vejle, hvor specielt Joni Kauko stod godt imod og fik vundet nogle nærkampe, lige som Lasha Parunashvili lignede sig selv fra sine bedste dage.

Det var dog et boldtab fra netop Parunashvili, der ledte til Vejles største chance før pausen – Kevin Yamga afsluttede tæt forbi fjerneste stolpe.

EfB’s bedste chance før pausen havde Yuri Yakovenko, der ellers havde svært ved at vinde sine dueller og holde fast i boldene. Ukraineren var tæt på at komme til frit skud tæt under mål, men det endte i stedet i en herretackling og målspark.

Annonce

Gensyn med Austin

Træner Olafur Kristjansson skiftede Rodolph Austin og Phun Mang ind i pausen, og det var lidt interessant. Austin, fordi han blev sendt ind på centrale midtbane i stedet for Simon Bækgaard, der har karantæne i den første turneringskamp mod Vendsyssel. Phun Mang, fordi det var på bekostning af formodet højere profilerede spillere som Mads Larsen og Zean Dalügge. Den hurtige kantspiller tog masser af initiativ, men det var bestemt ikke det hele, der lykkedes.

Rodolph Austin fik kun et kvarter på den centrale midtbane – og nåede i den tid at få en advarsel – inden han blev sendt tilbage i midterforsvaret i stedet for Kevin Conboy. Christian Køhler kom ind på den centrale midtbane og gjorde det fint.

I målet fik Jeppe Højbjerg for anden gang i 2021 spilletid – han spillede anden halvleg, havde en enkelt god parade og gjorde det fint. Dog uden at blive testet ret meget af et offensivt ret tamt Vejle-mandskab.

Skulle der have været en vinder, skulle det nok have været EfB, der i det sidste kvarter tilspillede sig tre pænt store chancer. Men Nicklas Strunck ramte Zean Dalügges fine oplæg helt skævt, Mads Larsen ramte stolpen efter et godt angreb, mens Christian Køhlers afslutning blev blokeret af målmanden efter et glimrende oplæg fra Clinton Antwi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce