Annonce
Debat

Effekten af mundbind

Annonce

Læserbrev: Kære Kaj Kongsted

Du konkluderer i dit indlæg i JydskeVestkysten om Rigshospitalets undersøgelse af effekten af at bære mundbind, at der ikke er nogen sikker påviselig grund til, at vi skal bære mundbind.
Et stykke hen af vejen korrekt, men det forskerne reelt konkluderer er, at "studiet ikke bekræfter den forventede halvering af risikoen for smitte af bærere med mundbind, men resultatet kunne tyde på en mere moderat beskyttelse på 15-20 procent." Og "dog kan studiet ikke udelukke, at masken ikke beskytter bæreren". Citaterne er fra Rigshospitalets pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at 63 af de 3.000 undersøgte uden mundbind, blev smittet (ikke 21, som du skriver) og 54 af de 3.000 undersøgte med mundbind, blev smittet (ikke 18, som du skriver). Trods alt en forskel på 9 personer.

Og så vel det allervigtigste - undersøgelsen beskæftiger sig ikke med om dem, der er allerede er smittet (uanset om de ved det eller ej, eller har symptomer eller ej) sender smitten videre til os andre. Gad vide om de smitter os mindre, hvis de bærer mundbind/visirer?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce