Annonce
Sport

Effektive United nedlægger City i Manchester-derby

Phil Noble/Reuters
Manchester United tog sin anden store sejr på fire dage, da Manchester City blev slået 2-1 i Premier League.

Manchester United var skarpest, når det gjaldt, da holdet lørdag mødte lokalrivalerne fra Manchester City på Etihad Stadium.

Med to mål scoret inden for den første halve time nedlagde United de forsvarende mestre ved at vinde 2-1.

Dermed tog Ole Gunnar Solskjær og United den anden store sejr i denne uge efter at have besejret Tottenham onsdag.

Sejren sender United op på femtepladsen i Premier League med 24 point. City har 32 på tredjepladsen med hele 14 point op til Liverpool, der efterhånden må betragtes som massive favoritter til guldet.

Første halvleg startede som lyn og torden. Tempoet var højt, og angrebsiveren stor. Det lykkedes begge hold at spille sig til fine muligheder foran mål, men United virkede til at have et lille overtag.

Især på omstillinger var gæsterne farlige, og det var da også efter sådan en, at Marcus Rashford fik tilkendt et straffespark efter at være blevet nedlagt af Bernardo Silva.

Den unge angriber tog sig selv af forsøget fra 11 meter-pletten, der blev sendt i kassen.

Cirka fem minutter senere stod der 2-0. Denne gang efter flot et-to-spil mellem Daniel James og Anthony Martial, der endte med, at franskmanden med en iskold afslutning sendte bolden ind via stolpen uden for Edersons rækkevidde.

City fik en smule mere kontrol over Uniteds stormløb, og efter pausen tog Guardiolas tropper teten.

Uniteds ofrede efterhånden ikke meget på offensiven, og City sad tungt på bolden. Men gæsternes defensiv var solid, og det var svært for hjemmeholdet for alvor at komme til store chancer.

Først i 85. minut fik City endelig sendt bolden i kassen, da Nicolás Otamendi headede et hjørnespark i mål til 1-2.

Det gav liv både på lægterne og blandt City-spillerne, der pludselig lugtede blod. Kort efter måtte David De Gea diske op med en fin redning for at afværge udligningen.

Kampens sidste minutter bestod af et tungt City-pres, men United holdt stand og tog de tre point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce