Annonce
Kultur

Efterår på Koldinghus: Leg prinsesse eller prins for en dag

Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv drømt om at være prinsesse eller prins? Pressefoto
I efterårsferien kan du opleve, hvordan det har været at være prinsesse eller prins gennem tiderne.

De fleste børn har nok drømt om, hvordan det ville være, hvis de var født som prins eller prinsesse. Så kunne man gå i smukke kjoler dagen lang, og man ville uden tvivl slippe for at hjælpe med at tømme opvaskemaskinen.

I efterårsferien kan børn blive lidt klogere på, hvordan det har været at være kongebarn gennem tiderne. Selv om børnene var født ind i samfundets absolutte top, har opvæksten for mange været streng og krævende. Eventen har titlen "Kongerækken for børn" og foregår på Koldinghus.

Slottets yngste gæster kommer i lære som prinsesse eller prins og skal blandt andet med den unge kong Christian 4. i skole, underskrive et dokument med fyldepen og lære at fægte.

Der er også mulighed for at møde tegneren Thomas Pålsson, der har tegnet kulisserne i udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild". Det foregår onsdag og torsdag klokken 11 til 15 i efterårsferien.

"Kongerækken for børn" har åbent fra mandag den 12. oktober til fredag den 16. oktober, alle dage mellem klokken 10 og 16.

Varigheden er to timer, og målgruppen er de 5-10-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce