Annonce
Haderslev

Efteråret blev det vådeste nogensinde i Haderslev

Haderslev: November måned var i Haderslev mild og solfattig, konstaterer den lokale vejrmand Kurt Koch. Middeltemperaturen nåede op på 6,9 grader mod normal 4,5 grader. Månedens højeste temperaturer nåede op på 12 grader 2. og 3. november, den laveste temperatur var minus 1 grad 30. november.

Nedbørsmæssigt var måneden ikke så fugtigt som normalt, da der i alt kun faldt 92 mm mod normal 111 mm.

Antallet af solskinstimer kom til at ligge i underkanten af det normale, idet solen skinnede i 50 timer mod normal 64 timer. Der var 16 solskinsdage, men ingen skyfrie.

Og selvom november blev knap så våd som ellers, var der i den grad vandet igennem. Det blev nemlig det vådeste efterår nogensinde siden påbegyndelsen af vejrskrivningen i 1969. I alt faldt der i løbet af september, oktober og november hele 484 mm mod normale 306 mm, og dermed blev den hidtidige rekord fra 1998 slået.

Endelig lå antallet af solskinstimer under det normale. Alt i alt skinnede solen i 292 timer mod normalt 312 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce