Annonce
Vejen

Efterårsferie: Lav din egen bog på Knudepunktet

Ann Røge og Ida Christensen står klar med en hjælpende, når børnene kan få indbundet deres helt egen bog på Knudepunktet. Foto: Pia Mortensen
Efterårsferien venter lige om hjørnet. Derfor inviterer Vejen Kommune igen i år til Børnekultur på tværs tirsdag den 15. oktober. I år er Vejen Bibliotek, kunstmuseet og Knudepunktet gået sammen om et nyt projekt.

Vejen Kommune: Museet, biblioteket og Knudepunktet har valgt at arbejde sammen om et fælles tema, der handler om at lave bøger. Projektet tilbyder børn i alle aldre muligheden for at fordybe sig i bogproduktion. På Museet og Biblioteket arbejder man på forskellige måder med at lave indhold til bøgerne, og på Knudepunktet kan man indbinde sin bog på flot og håndgjort manér.

- Vi har samarbejdet med museet og biblioteket i flere år, og vi vil gerne være en del af samarbejdet i Børnekultur på tværs. Derfor havde vi en dag sammen med biblioteket og museet, og det er rigtigt dejligt, at vi har mødt hinanden, fortæller Ann Røde, der er aktivitetsmedarbejder på knudepunktet.

På Knudepunktet har Ann Røge været i gemmerne, og fundet materiale til mange måder at få sin bog bundet ind.

- Vi samler på al det skrot, vi kan få - vi skal nok finde en måde at anvende det på, siger Ann Røge.

Alle tre steder får man udleveret papirark, og så kan man ellers bare gå i gang med at designe sin egen bog.

- I vilkårlig rækkefølge opfordrer vi gæster til at besøge alle tre bogværksteder, hvis man er lige så tosset med at lave bøger som vi. Ruten kan f.eks. se sådan ud:

Lær at indbinde din egen bog på Knudepunktet, besøg museets trykpresse og tryl klippebilleder ind i din bog, tag bogen med videre til biblioteket og dekorer bl.a. din bog med stempler. Værkstederne kan også besøges hver for sig, lyder det fra Ann Røge.

Arrangementet er et af de mange tilbud i arrangementet Børnekultur på tværs, der foregår tirsdag den 15. oktober.

Annonce
Der er mange måder at binde bøger ind på og ikke mindst at hæfte dem sammen. foto: Pia Mortensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce