Annonce
Vejen

Efterårsferie: Lav din egen bog på Knudepunktet

Ann Røge og Ida Christensen står klar med en hjælpende, når børnene kan få indbundet deres helt egen bog på Knudepunktet. Foto: Pia Mortensen
Efterårsferien venter lige om hjørnet. Derfor inviterer Vejen Kommune igen i år til Børnekultur på tværs tirsdag den 15. oktober. I år er Vejen Bibliotek, kunstmuseet og Knudepunktet gået sammen om et nyt projekt.

Vejen Kommune: Museet, biblioteket og Knudepunktet har valgt at arbejde sammen om et fælles tema, der handler om at lave bøger. Projektet tilbyder børn i alle aldre muligheden for at fordybe sig i bogproduktion. På Museet og Biblioteket arbejder man på forskellige måder med at lave indhold til bøgerne, og på Knudepunktet kan man indbinde sin bog på flot og håndgjort manér.

- Vi har samarbejdet med museet og biblioteket i flere år, og vi vil gerne være en del af samarbejdet i Børnekultur på tværs. Derfor havde vi en dag sammen med biblioteket og museet, og det er rigtigt dejligt, at vi har mødt hinanden, fortæller Ann Røde, der er aktivitetsmedarbejder på knudepunktet.

På Knudepunktet har Ann Røge været i gemmerne, og fundet materiale til mange måder at få sin bog bundet ind.

- Vi samler på al det skrot, vi kan få - vi skal nok finde en måde at anvende det på, siger Ann Røge.

Alle tre steder får man udleveret papirark, og så kan man ellers bare gå i gang med at designe sin egen bog.

- I vilkårlig rækkefølge opfordrer vi gæster til at besøge alle tre bogværksteder, hvis man er lige så tosset med at lave bøger som vi. Ruten kan f.eks. se sådan ud:

Lær at indbinde din egen bog på Knudepunktet, besøg museets trykpresse og tryl klippebilleder ind i din bog, tag bogen med videre til biblioteket og dekorer bl.a. din bog med stempler. Værkstederne kan også besøges hver for sig, lyder det fra Ann Røge.

Arrangementet er et af de mange tilbud i arrangementet Børnekultur på tværs, der foregår tirsdag den 15. oktober.

Annonce
Der er mange måder at binde bøger ind på og ikke mindst at hæfte dem sammen. foto: Pia Mortensen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce