Annonce
Vejen

Efterårsferie: Væk med iPads og mobiltelefoner

Onsdag formiddag dannede Vejen hallen endnu engang rammen om arrangementet "Gymnastik for bedsteforældre og børn". Foto: Pia Mortensen
En af de mange aktiviteter i efterårsferien er traditionen tro gymnastik for bedsteforældre og børnebørn i Vejen Hallen. Conrad på to var en af de mange børn, der havde en skøn formiddag - langt væk fra iPads og mobiltelefoner.

Vejen: Onsdag formiddag dannede Vejen Hallen endnu engang rammen om en aktiv formiddag for bedsteforældre og børnebørn. Ved indgangen noterede to gange Grethe fra Vejen Gymnastikforening, at arrangementet endnu engang var en succes.

- Der er cirka 120, der har betalt entré. Arrangementet har jo været en tradition siden år 2000, og er i år lidt speciel, fordi stifteren af arrangementet, Ella Jeppesen, ikke er blandt os længere, siger Grete Graversen, der er kasserer i gymnastikforeningen.

- Hun skal nu nok holde øje med os alligevel, indskyder Grethe Andersen, der har overtaget posten som primos motor for arrangementet efter Ella Jeppesen.

Formiddagen er delt op i to lejre - i et lille tilstødende lokale til den store hal, er der aktiviteter for de mindste med sanglege og spillemandsmusik.

- Det passer Hollie lidt bedre herinde, hvor der ikke er så mange, siger mor Dorte, der er med til arrangementet for første gang.

Annonce
Puha, det er godt vi kan aflevere dem igen.

Hørt ved sidelinjen

Fuld fart frem

Mens der i den lille sal er mere roligt går det helt anderledes for sig i hallen. Her er liv og glade dage, og børnene kan boltre sig med forskellige redskaber eller på boldbanen. Et par bedsteforældre holder en velfortjent pause med kommentaren:

- Puha det er godt, vi kan aflevere dem igen.

For Walter på halvandet år er det hans debut, men storebror Anders har prøvet det før.

- Vi var også med sidste år, men der var Walter for lille - det er en rigtig dejlig formiddag, lyder det fra bedstemor og bedstefar.

For både børn og bedsteforældre var afslutningen et stort hit - dagen sluttede med kage, boller, saft og kaffe.

Og mon ikke det er blevet til en ekstra lang eftermiddagslur for de mindste.

I den lille sal var der sanglege for de mindste og Hollie på kanp to år var lidt betuttet til at starte med. Foto: Pia Mortensen
I hallen var Walter i fuldt vigør. Foto: Pia Mortensen
Til sanglegene blev der blandt andet taget lagner i brug. Foto: Pia Mortensen
Dagmar My var til gymnastik med bedste. Foto: Pia Mortensen
Der skulle bruges fagter i alle afskygninger til sangelegen "Nu er Peter". Foto: Pia Mortensen
Kalle på to havde tungen lige i munden, da han prøvede kræfter med springbukken. Foto: Pia Mortensen
Sanglegene vakte genhør hos de mindste. Foto: Pia Mortensen
Der var også mulighed for boldspil. Foto: Pia Mortensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce