Annonce
Vejen

Efterårsferien byder på masser af børnekultur

Da Vejen Kommune sidste år inviterede til "Børnekultur på Tværs", myldrede det med børn i Vejens bymidte, og mange havde taget deres bedsteforældre og/eller forældre med. Arkivfoto
Vejen Kommune betaler igen i år for arrangementet "Børnekultur på Tværs". Det betyder, at Vejen midtby tirsdag i efterårsferien bugner af spændende aktiviteter, afviklet i børnehøjde.

VEJEN: Tirsdag den 15. oktober fra klokken 9.30 til 15 afvikles arrangementet "Børnekultur på Tværs" i Vejen, og deltagerne er blandt andet biblioteket, Knudepunktet, museet, musikskolen, spejderne i Gesten, Vejen Kirke, Jels Vikinger, Vejen Idrætscenter og nogle af byens forretninger.

Kommunen betaler buskørsel, så børn fra alle kommunens børneinstitutioner kan blive fragtet gratis til og fra Vejen, og aktiviteterne planlægges i et samarbejde mellem kommunen og nogle frivillige.

Grethe Brinch Knudsen, tovholder på projektet, oplyser, at det er et stort arbejde at planlægge og afvikle det hele.

Men det er arbejdet værd, mener hun.

- Det er skønt at opleve den store glæde, børnene har ved at deltage. Sidste år var første gang, vi afviklede arrangementet, og der kom masser af børn. Alene på museet var der 400 børn. Mange bedsteforældre kiggede forbi med deres børnebørn, og da jeg sidste år vinkede farvel til de børn, som kom herind med bus, blev jeg helt glad i maven af at fornemme børnenes begejstring, fortæller Grethe Brinch Knudsen.

Annonce

Da jeg sidste år vinkede farvel til de børn, som kom herind med bus, blev jeg helt glad i maven af at fornemme børnenes begejstring.

Grethe Brinch Knudsen, tovholder på "Børnekultur på Tværs"

Børnene kan vælge

Programmet opbygges, så forskellige aktiviteter foregår flere steder samtidigt - men med gentagelse.

Det betyder, at børnene frit kan vælge, hvor de begynder, og om de vil prøve det hele eller nøjes med udvalgte aktiviteter.

Aktiviteterne er gratis, og der er som udgangspunkt ikke et tema.

Nogle forretninger har også lavet aktiviteter for børnene, og tager man en tur med det lille tog, der i dagens anledning fragter børnene rundt i byen, kan man lytte til en guide, som fortæller hvilke forretninger, der deltager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce