Annonce
Sydjylland

Efterårsferien lakker mod enden: Forvent køkørsel på Sønderjyske Motorvej

E45 Sønderjyske Motorvej vil lørdag være præget af efterårsferie-trafik. Særligt i tidsrummet 11-14 forventer Vejdirektoratet mange biler på vejene. Arkivfoto: Claus Fisker
Lørdag vil der være mange biler på vejene. Særligt mellem klokken 11 og 14.

Mange biler på vejene og perioder med forsinkelser.

Det er meldingen fra Vejdirektoratet lørdag.

Særligt på E45 Sønderjyske Motorvej mellem klokken 11 og klokken 14 skal man forvente flere biler og forlænget rejsetid. Det skyldes, at efterårsferien lakker mod enden, og mange danskere skal hjem fra ferie.

- Det gælder hovedsageligt E45 Sønderjyske Motorvej til og fra den dansk-tyske grænse samt E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart. Derudover kan du forvente flere biler end normalt i de store sommerhusområder rundt om i landet, skriver Vejdirektoratet lørdag.

Vejdirektoratet opfordrer desuden bilister til at orientere sig om den aktuelle trafiksituation, inden man kører ud, på trafikinfo.dk.

Desuden kan der på grund af grænsekontrol være kødannelser ved grænsen ved Padborg, hvis man skal ind i Danmark.

- Sidste år registrerede vi op til 30 minutters forsinkelse, og derfor anbefaler vi, at du så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum samt tjekker trafiksituationen ved grænsen inden afrejse, skriver Vejdirektoratet.

Annonce
Her forventer Vejdirektoratet flere bilister og periodevis køkørsel lørdag. Illustration: Vejdirektoratet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce