Annonce
Aabenraa

Efterårsferien nærmer sig: Undgå køkaos ved grænsen

Der forventes lange køer ved den dansk-tyske grænse de kommende to lørdage. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Sidste år var der op til 30 minutters forsinkelse ved den dansk-tyske grænse i efterårsferien.
Annonce

Kruså: Skolernes efterårsferie nærmer sig med hastige skridt, og det er ensbetydende med, at der er ekstra mange biler på vejene. Det skaber traditionen tro ekstra tryk på ved den dansk-tyske grænse for bilister, der skal ind i Danmark på grund af grænsekontrollen.

Det er især de to lørdage i efterårsferien, der kan give lange ventetider, og sidste år registrerede Vejdirektoratet op til 30 minutters forsinkelse grundet kødannelse ved grænsen.

- Det bliver værst, når danskerne skal hjem fra ferie den anden lørdag i efterårsferien. Nu på lørdag er det derimod især tyskerne, der kan komme til at holde i kø, når de skal på ferie i Danmark, siger Brit Osted Nielsen, der er vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum samt tjekker trafiksituationen ved grænsen inden afrejse.

- Tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen er det bedst at passere grænsen på de to lørdage i efterårsferien, og man kan eventuelt også med fordel bruge alternative grænseovergange, siger Brit Osted Nielsen.

Det bliver værst, når danskerne skal hjem fra ferie den anden lørdag i efterårsferien.

Brit Osted Nielsen, vagthavende hos Vejdirektoratets Trafikcenter

Annonce

Politiet er klar

Konkret råder Vejdirektoratet til, at man holder sig orienteret om trafiksituationen på trafikinfo.dk eller via Vejdirektoratets app "Trafikinfo". Begge steder kan man også høre de seneste medlinger fra P4 Trafik.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er man også godt klar over, at der i efterårsferien i perioder kan komme lange køer ved grænseovergangene i Frøslev, Padborg og Kruså på grund af grænsekontrollen. Modtrækket er at åbne ekstra spor ved de forskellige grænseovergange.

- Hvis det bliver nødvendigt, kan der blive åbnet ekstra spor, og så er det vigtigt, at bilisterne følger skiltningen, siger Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kommunikationsrådgiveren opfordrer også til, at man holder sig orienteret om trafiksituationen.

- Vi vil selv holde øje med situationen og opdatere på Twitter, siger Helle Lundberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce