Annonce
Aabenraa

Efter ærgerlige episoder: Høje Kolstrup kæmper for sit omdømme

Høje Kolstrup kom for alvor i mediernes søgelys, efter at der blev kastet med sten fra en gangbro. Foto: Claus Thorsted

En række uheldige episoder har givet Høje Kolstrup masser af negativ omtale, og bydelen kæmper nu for igen at komme tilbage på rette spor.

Høje Kolstrup: Inden for de sidste par måneder er bydelen Høje Kolstrup i Aabenraa blevet kendt landet over. Først var der store problemer med unge, der kastede med sten fra en bro, og for en uge siden gik det helt galt under en Serie 5-kamp på Høje Kolstrup. Først fyrede nogle tilskuere kanonslag af bag det ene mål, og i anden halvleg blev en Høje Kolstrup-spiller så utilfreds med en kendelse, at han skubbede til dommeren, der derfor valgte at afbryde kampen.

Foruden de to episoder fandt der også en mordbrand sted på Høje Kolstrup i begyndelsen af året, og alle episoderne er blevet massivt omtalt og flittigt kommenteret på de sociale medier. Det har givet ridser i lakken.

- Det er mere end ærgerligt med de episoder. Det skal stoppes, og det er et imagetab, siger Karsten Hansen, der er skoleleder på Høje Kolstrup Skole, og tilføjer, at der i flere år har været roligt og dejligt på Høje Kolstrup.

Annonce

Det er som at blive slået hjem i ludo med alle fire brikker på en gang.

Hans Peder Thomsen, formand for Høje Kolstrup Lokalråd

Helhedsplan

I 2016 godkendte Landsbyggefonden en ny ansøgning fra Aabenraa Andelsboligforening, Kolstrup Boligforening og Aabenraa Kommune om en ny 4-årig boligsocial helhedsplan for Høje Kolstrup.Helhedsplanen bygger ovenpå tidligere projektperioder og skal være med til at løfte nogle af de udfordringer, bydelen står med og videreudvikle det aktive medborgerskab i området.

I den nye projektperiode arbejdes der med tre overodnede indsatsområder. Det er tryghed og trivsel, uddannelse og beskæftigelse samt forebyggelse og forældreansvar.

Ingen nem opgave

Ifølge skolelederen er det højest to håndfulde unge, der står balladen på Høje Kolstrup, og det skal bydelen sørge for at få kommunikeret ud for at få genoprettet det positive omdømme, som man har skabt de seneste år.

- Områdets stærke ressourcer skal ud og sige, at sådan er vi ikke, og at det er de få, der ødelægger det for flertallet. Det er ikke nogen nem opgave, men den er heller ikke umulig, siger Henrik Byager, der er brandingekspert.

Formanden for lokalrådet på Høje Kolstrup, Hans Peder Thomsen, erkender, at episoderne er som at få en mavepuster.

- Det er som at blive slået hjem i ludo med alle fire brikker på en gang, og det vil helt sikkert udfordre foreningslivet. En gammel lære siger os, at en dårlig historie skal opvejes af 15-20 gode historier, siger Hans Peder Thomsen.

Lokalrådet på Høje Kolstrup har ikke den gyldne løsning her og nu.

- Vi skal i dialog med kommunen, for vi har ingen midler. Men vi er områdets talerør, og det er også kommunens ansvar at komme med løsninger til området. Vi ser gerne handling og konsekvens. Vi har brug for at vise, at der kan gøres noget, siger Hans Peder Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce