Annonce
Tønder

Efter økonomisk mavepuster: FC Sydvest-formand i positiv dialog med kommunen

Thorsten Simonsen, FC Sydvest, mener, at klubben har en positiv dialog med kommunen og forventer en aftale i løbet af en måneds tid. Foto: Mathies Dalsgaard
Efter det kom frem, at Tønder Kommune i fremtiden ikke kommer til at skyde de årlige 350.000 kroner fra sin markedsføringspulje i FC Sydvest, oplever klubbens formand, Thorsten Simonsen, at man har en positiv dialog med kommunen omkring et fremtidigt partnerskab.

TØNDER: FC Sydvest har for nyligt fået at vide, at klubben ikke får de årlige 350.000 kroner fra Tønder Kommunes sponsorpenge. Blandt andet har det lokale håndboldflagskib, TM Tønder, netop fået tildelt 350.000 kroner i en sponsoraftale med kommunen.

FC Sydvests formand, Thorsten Simonsen, er indtil videre godt tilfreds med den dialog, som klubben har med Tønder Kommune.

- Heldigvis er det sådan, at Tønder Kommune vil eliteidrætten. Derfor prøver vi at strikke noget sammen, så vi tilgodeser eliteidrætten og stadig er attraktive. Det er det, der er arbejdstitlen på, at vi kan hjælpe kommunen, og de kan hjælpe os. Der er ikke slået to streger under noget, men der er et ønske fra kommunens side om at fortsætte og støtte op om eliteidrætten, og det er det, vi har ønsket hele tiden, siger han.

Annonce

Ingen konkrete tal

Thorsten Simonsen løfter dog ikke sløret for konkrete tal, som klubben er i dialog med kommunen om at få tilført. Det forventer han ligger fast om en måneds tid.

- Den dialog, vi har, er ikke ud fra en markedsføringsmæssig værdi for kommunen. Det er mere, hvordan vi kan være med til at forme eliteidrætten fremadrettet. Vi som klub står efterhånden for rigtig mange ungdomshold. Det har vi gjort på en anden måde indtil nu. Vi er blevet mere aktive hele vejen ned. Skal vi gøre noget fornuftigt fremadrettet, så skal vi være med til at skabe og dyrke det potentiale på den lange bane. Vi har nogle spændende ungdomsspillere, men der går et par år, før de kan komme til at spille på førsteholdet, siger Thorsten Simonsen og fortsætter:

- Vi har haft nogle gode møder med kommunen. Der er også en enighed om, hvor vi vil henad. Det er processen i, hvordan vi kommer derhen og strikker det sammen, som i sidste ende bliver afgørende for, hvilken support vi skal have fra kommunen, og hvad vi skal levere den anden vej.

Formanden mener, at et samarbejde også giver værdi for kommunen.

- Nu prøver vi at lave noget andet, der giver mening i forhold til at tiltrække og fastholde unge mennesker, der skal dyrke fodbold. Jeg synes, det er en god og positiv ånd, og jeg er sikker på, at vi får lavet noget, der er rigtig spændende, og som ikke kun varetager det arbejde, der er lagt i toppen, men også tilgodeser det arbejde, der er lagt i sammenslutningen af FC Sydvest helt ned til U13, siger han.

Thorsten Simonsen fortæller også, at klubben har i sinde at tilpasse sit budget til den virkelighed, som klubben befinder sig i.

- Vi tilpasser løbende vores budget alt efter, hvad for et niveau, vi spiller på. Da vi var med i divisionerne, var vi en af de klubber med det allermindste budget. Det var positivt, at vi var i divisionerne, men nu hedder det danmarksserien, og så er det en anden virkelighed, siger han.

Annonce

Tror på overlevelsen

I øjeblikket frister FC Sydvest en tilværelse som sidsteplads i sin pulje i danmarksserien. Med fem point og en dårligere målscore op til en redning med blot seks kampe igen af sæsonen, ser det sort ud for klubben.

Formanden har ikke søvnproblemer over den aktuelle stilling og håber naturligvis, at klubben overlever i danmarksserien, men sker det ikke, er han sikker på, at klubben vil køre videre.

- Det er aldrig sjovt at rykke ned eller kæmpe med om det, siger han.

FC Sydvest rykkede sidste år tre rækker ned som følge af en strukturændring i 2. division. Dermed har klubben på kort tid mistet sin divisionsstatus og risikerer nu at ryge yderligere en række ned.

- Jeg er mega træt af, at vi er røget ned gennem divisionerne, og vi ligger i den tunge ende. Men jeg er da vildt stolt over, alt det andet, vi har formået at lave. Vi har fået en struktur i klubben, et flot stadion og nu er begyndt at samle ungdommen. Det er det, der på den lange bane skal gøre, at vi har noget, der er rigtig spændende, siger han.

Annonce

Generationsskifte

Thorsten Simonsen mener, at klubbens deroute de senere år skyldes et generationsskifte.

- Vi har haft en stamme af ældre spillere, som har været her i flere år. Vi har haft svært ved at få de næste nye unge op. Det har gjort, at man har været afhængig af at få nye spillere udefra. Og det er sårbart, når vi har taget det her ryk ned. Vi bliver målt på, hvad der sker på banen, og det kunne godt være gået bedre sagt på jævnt jysk, siger han og fortsætter:

- Det er ikke nemt at få et helt nyt ungt hold til at spille sammen. Det tager tid, og hvis du i starten kommer bagud på point, får du et pres lynhurtigt, ved at ligge i den skæve ende af tabellen. Jeg synes, de kæmper godt, og der er dygtige spillere imellem. Hvor det ender, må vi se efter sæsonen. Der skal ikke være et unødvendigt pres på nogen nu.

Jeg er mega træt af, at vi er røget ned gennem divisionerne, og vi ligger i den tunge ende

Thorsten Simonsen, formand FC Sydvest
Annonce
Tønder For abonnenter

Narkopåvirket bilist trafikdræbte to kvinder: Efter mere end to og et halvt år har han nu fået sin dom

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Nedgravet lig fundet i Kolding: To mænd og en kvinde sigtet for drab på efterlyst 43-årig

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - Nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Erhverv+ tager pulsen på nyt klimamærke: - Jeg tror, at de havde et klimamærke hernede i grøntafdelingen, og der valgte jeg da i hvert fald nogle asparges til

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-kedel

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Sønderborg

Kebabruller rykker ind i Sønderborg: - Det bliver byens absolut bedste

Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Annonce