Annonce
Tønder

Efter 10 ugers stilhed: Madlejr får igen besøg af elever

Madlejren i Højer stod færdig i november sidste år. Den første skoleklasse var på lejrskole i bygningerne i starten af januar, men siden 13. marts har der været temmelig stille på stedet. Men nu er der udsigt til, at eleverne så småt vender tilbage efter en ufrivillig corona-pause. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter at have stået tom i 10 uger er der igen udsigt til liv og glade dage på Arlafondens Madlejr i Højer. Mandag starter det første hold siden coronanedlukningen - klassen kommer fra himmerlandske Suldrup.

HØJER: Arlafondens madlejr i Højer nåede knapt at åbne og komme op i omdrejninger, før corona-krisen lukkede stedet brat ned den 13. marts. Men nu er der udsigt til, at elever fra hele landet så småt igen begynder at valfarte til Højer for at snuse til lokale fødevarer, lave mad og hygge sig i den nyrenoverede Højergård.

Efter at have stået tom og forladt i 10 uger, er der nu udsigt til, at de første elever indtager den flotte gård i midten af Højer. Det sker på mandag, afslører direktøren for Arlafondens Madlejr, Sanne Vinther.

- Det er en klasse fra Suldrup i Himmerland, siger Sanne Vinther og tilføjer, at hun har ventet med længsel på, at madlejren igen kunne åbne for elever.

Frem til januar i år var den gamle tyske præstegård og Højergård under stor ombygning, som stod på i to år. En gammel lade er nu indrettet med to store flotte køkkener, der kan bruges til undervisning af elever fra hele landet.

Annonce
Vi elsker, når madlejren er fyldt med elever, der sanser, smager, braser og hygger sig.

Sanne Vinther, direktør, Arlafondens Madlejr

Alt udsolgt

Og rammerne vil også i skoleåret 2020-2021 være fyldt. Sanne Vinther oplyser, at klasser fra hele Danmark før den 1. maj skulle ansøge om at komme på besøg i en af de to madlejre - den anden ligger på halvøen Helnæs på Sydvestfyn.

- Bortset fra en uge, så er alt stort set udsolgt, siger Arlafondens direktør.

Madlejren i Højer når måske knapt at komme op i fulde omdrejninger, før skolen igen lukker ned for sommeren. Men så er man også så klar, som man overhovedet kan være, siger Sanne Vinther og tilføjer, at de fem ansatte på madlejren har været fuldt beskæftiget under hele corona-nedlukningen.

- De har indrettet og tilpasset omgivelserne, tilegnet sig ny viden og delt erfaringer med hinanden, siger direktøren.

1600 elever klar

I det nye skoleår ventes madlejren i Højer at få besøg af 1500-1600 elever. Jo flere, jo bedre, mener Sanne Vinther, der har sørget for, at eleverne kan holde en meters afstand til hinanden, når de står i køkkenet, og når de lærer om mad og råvarer.

- Vi er rigtig glade for, at der kun er en begrænsning på en meters afstand. Det giver eleverne et bedre lejrskoleophold og en bedre oplevelse, siger Sanne Vinther og tilføjer:

- Vi elsker, når madlejren er fyldt med elever, der sanser, smager, braser og hygger sig.

Madlejrens hovedhus, der i Højer også er kendt som "Den tyske Præstebolig" er opført i 1823, villaen, som er opført i jugendstil samt tysk hjemstavnsstil er fra 1906, og endelig er der laden, der kan dateres tilbage til midten af 1700-tallet og således har over 250 år på bagen.

Efter en ufrivillig pause på 10 uger er de første elever tilbage på madlejren i Højer mandag. Eleverne kommer fra Suldrup i Himmerland. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det var det helt store trækplaster, da der var åbent hus i madlejren i november. Folk strømmede til for at få et kig på bygningerne. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce