Annonce
Varde

Efter 11 dages vandren: Emilie og Signe er nu nået til København

Da Emilie Sillas og Signe Holbøll den 7. januar gik fra Billund, var deres endedestination Tivoli i København. Det blev nået - endda til tiden, selvom der var udfordringer undervejs. Privatfoto.
Der var udfordringer undervejs, men efter mange dage på gåben er Emilie Sillas og Signe Holbøll nået frem til deres endelige destination: Tivoli i København.
Annonce

Billund/Starup-Tofterup: Det tog 11 dage – og vejret var ikke altid med Emilie Sillas og Signe Holbøll – men de nåede deres mål. Mandag eftermiddag traskede de to unge kvinder ind foran Tivoli i København, som var målet for den lange gåtur, der for snart to uger siden begyndte foran Legoland i Billund.

- De og hele familien er meget stolte af deres præstation, fortæller Karina Sillas Jensen, der er mor til Emilie Sillas.

Annonce

Nu eller aldrig

Baggrunden for, at de to unge kvinder begav sig ud på den flere hundrede kilometer lange gåtur, er faktisk triste omstændigheder. Januar skulle for deres vedkommende være gået med en rejse til New Zealand, men den aktuelle coronakrise gjorde det umuligt for dem at rejse til den anden side af kloden.

De er begge midt i deres såkaldte sabbat-år, som er perioden mellem afsluttet studentereksamen og begyndelsen på en videregående uddannelse. Signe Holbøll skal allerede i februar begynde på sygeplejestudiet i Aalborg, og det har derfor ikke været muligt for dem at udskyde rejsen til New Zealand til et senere tidspunkt. Det var nu eller aldrig – og det blev altså aldrig.

Annonce

Kun på gåben

Den lange gåtur var på forhånd nøje planlagt. Da det i januar ikke er lyst i specielt mange timer, og da de to kvinder – og især deres mødre – ikke brød sig om tanken om at de skulle gå langs små veje i mørke, planlagde de at gå omkring 25 kilometer om dagen for derefter at indlogere sig på et overnatningssted.


Selvom de mødte udfordringer ved, at et overnatningssted pludselig meldte afbud dagen før, har Emilie og Signe stadig fundet vej til deres mål i hovedstaden.

Karina Sillas Jensen


Turen gik fra Billund via Horsens og Hou over Samsø og derfra tværs over Sjælland.

- Selvom de mødte udfordringer ved, at et overnatningssted pludselig meldte afbud dagen før, har Emilie og Signe stadig fundet vej til deres mål i hovedstaden. Fra torsdag den 7. januar, da de gik ud af min bil ved Legoland, har de ikke bevæget sig på nogen former for hjul. Kun på deres gåben og selvfølgelig på færgen til og fra Samsø, siger Karina Sillas Jensen.

Turen fra København tilbage til de to grandkusiners hjem i henholdsvis Starup-Tofterup og Vildbjerg kommer dog til at foregå på en noget mere bekvem måde end på gåben. Den kommer formentlig til at foregå på et blødt sæde i et DSB-tog.

Den lange gåtur bragte Emilie Sillas og Signe Holbøll gennem mange egne af Danmark. Her er de ved Tune, der ligger ved Roskilde. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce