Annonce
Erhverv

Efter 18 år er det slut: Helbred tvinger boghandler til at lukke

Hjertet siger ja, men helbredet siger nej. Tommy Hall har sidste åbningsdag med Rødekro Boghandel 30. november. Foto: Bo Nielsen
Tommy Hall ville gerne være fortsat med at drive Rødekro Boghandel, men kroppen siger nej. Derfor er det slut med den alsidige boghandel i Rødekro med udgangen af november.

Rødekro: Lørdag 30. november er det slut. Så lukker Rødekro Boghandel og indehaveren gennem 18 år - Tommy Hall - går på efterløn.

- Jeg er sgu blevet gammel, ler Tommy Hall, der fylder 63 år til december.

Og nej, den med alderen er ikke helt rigtig. Beslutningen er taget i samråd med hans familie, hans krop og delvist hans læge, fordi han har en betændelsestilstand, han ikke kan komme af med.

- Det giver mig nogle rimeligt høje infektionstal, som gør mig meget træt. Jeg ville gerne være fortsat, men kroppen siger fra, erkender Tommy Hall.

Det er ikke blot en boghandel, Rødekro må sige farvel til. Ud over bøger er der også legetøj, kontorartikler og papirvarer på hylderne i butikken i hjertet af Rødekro.

- Det er lidt en blandet landhandel, som Tommy Hall udtrykker det.

Tommy Hall kan ikke sælge butikken, fordi han bor til leje, men han fortæller, at der arbejdes på etablere en efterfølger.

- Der én, der arbejder på at køre det videre. Måske efter nytår, men der er vist en del, der skal falde på plads først, siger Tommy Hall.

Annonce

Når man kommer hjem klokken 18 og nærmest falder i søvn under spisningen, så er det, fordi man er træt.

Tommy Hall, indehaver af Rødekro Boghandel

Tager julesalget med

Slutspurten sætter Tommy Hall ind, når vi har vendt kalenderbladet.

- Jeg starter ophørsudsalg den 4. november, og så er der mulighed for at købe en masse gode julegaver. Det er også derfor, jeg har valgt den måned at køre ophørsudsalg i. I januar er markedet dækket, mener han.

I stedet skal tiden fyldes ud af frivilligt arbejde og ikke mindst børnebørnene. Det ene barnebarn får nemlig en artsfælle til februar. Og så får han også mere tid sammen med sin hustru, når hun går på efterløn til maj.

Rygtet om, at Rødekro Boghandel lukker er allerede ude.

- Nogle synes, det er fuldstændig åndssvagt, fordi jeg er så ung endnu. Måske, men det er ikke det, min krop siger. Når man kommer hjem klokken 18 og nærmest falder i søvn under spisningen, så er det, fordi man er træt, synes Tommy Hall.

Han har tidligere haft en ansat, men i dag er ene mand på lønningslisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce