Annonce
Regionalt

Efter 21 førstehjælpsaktioner på syd- og sønderjyske strande: Nu advarer livreddere badegæster om at passe på i stormfuldt sommervejr

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er til stede på 37 strande og havnebade hver dag klokken 10-18 frem til den 19. august. Foto: TrygFonden Kystlivredning
21 gange på to uger har livreddere rykket ud for at yde førstehjælp  på syd- og sønderjyske strande. Nu opfordres strandgæster til at blive på land i det blæsende sommervejr.
Annonce

Advarsel: Sommeren er over os, og for mange betyder det, at turen går til stranden.

Men strandgæster skal passe ekstra meget på for tiden, hvor hård blæst præger det danske sommervejr. Sådan lyder det fra TrygFonden Kystlivredning, som siden 26. juni har haft sine specialuddannede kystlivreddere på plads i livreddertårnene på de syd- og sønderjyske strande.

Og de første to uger af badesæsonen har allerede budt på flere aktioner fra livredderne.

Aktioner på syd- og sønderjyske strande i uge 26 og 27

  • Lakolk: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 5 forebyggende aktion og 92 oplysende indsatser
  • Rindby: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 18 forebyggende aktioner og 137 oplysende indsatser
  • Vejers: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 32 forebyggende aktioner og 221 oplysende indsatser
  • Henne: 0 livreddende aktioner, 4 førstehjælpsaktioner, 18 forebyggende aktioner og 185 oplysende indsatser
  • Hvidbjerg: 0 livreddende aktioner, 8 førstehjælpsaktioner, 32 forebyggende aktion og 163 oplysende indsatser

I alt har de foretaget 21 førstehjælpsaktioner, 105 forebyggende aktioner og 798 oplysende indsatser i landsdelens sommerland. Det viser aktionstallene fra TrygFonden Kystlivredning fra den 26. til den 5. juli.

Værst har det været på Hvidbjerg Strand, hvor livreddere otte gang er rykket ud for at yde førstehjælp, ligesom det er sket fem gange på Vejers strand.

Annonce

Farlig vind

Ifølge Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, skal det blæsende vejr, som fortsætter den kommende uge, tages alvorligt.

- Vinden giver hvert år anledning til farlige situationer, hvor livredderne henter folk ind fra vandet, og jeg forudser, at vi kommer til at se redningsaktioner på grund af vinden i den kommende uge, udtaler han i en pressemeddelelse, hvor han derfor opfordrer badegæster,  kajakroere, sejlere og andre, som bruger vandet, til at overveje, om det er bedre at blive på land.


Vinden giver hvert år anledning til farlige situationer, hvor livredderne henter folk ind fra vandet, og jeg forudser, at vi kommer til at se redningsaktioner på grund af vinden i den kommende uge

Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning


I sidste uge fik tre personer, der stod på såkaldte stand up paddleboard (SUP) på vandet ud for Balka Strand på Bornholm, faren ved de kraftige vindforhold at føle. Vinden var for stærk til, at de selv kunne komme i land, og livredderne måtte derfor komme dem til undsætning.

- I sådan en situation bruger man alle sine kræfter på at kæmpe mod fralandsvinden, og man kan let gå i panik, lyder det fra Anders Myrhøj.

Annonce

Pas på revlehuller

Særligt ved de vestvendte kyster skal badegæster, der trodser blæsten, passe på farlige situationer med revlehuller og kraftig understrøm.

- Der er store bølger, som kan være sjove at kaste sig ud i, men de er også meget kraftfulde og kan vælte dig omkuld, og strømmen kan trække dig med ud fra kysten. Hvis det sker, skal du ikke kæmpe imod, men forsøge at bevare roen. Søg derefter hurtigst muligt til siden, når strømmen aftager, og svøm ind mod land, oplyser Anders Myrhøj.

På landsplan har livredderne gennemført 8.975 indsatser i uge 26 og 27. I fem af tilfældene vurderes det, at personer var i livsfare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce