x
Annonce
Sønderborg

Efter 24 år i Danmark slap tålmodigheden op: Kriminel blev udvist

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år. Arkivfoto

En 30-årig mand fra Eritrea er udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. Dommen er anket til Vestre Landsret.

Sønderborg/Haderslev: Så gik den ikke længere for en 30-årig mand, der oprindelig er født i Eritrea. En domsmandsret i Sønderborg har udvist den unge mand af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Han har tidligere fået en betinget udvisning af Danmark.

Den unge mands forældre kom som politiske flygtninge til Sudan, og derefter fortsatte familien til Danmark i 1994, hvor den fik opholdstilladelse.

På det tidspunkt var den unge mand seks år. Han kom i skole, men har siden den kriminelle lavalder været kriminel og har gang på gang lavet grov kriminalitet.

Det var oprindelig planen, at retten skulle tage stilling til udvisning den 16. oktober 2017, da den 30-årige senest fik en dom. Nemlig 60 dages fængsel for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Annonce

Anket prompte

Der blev taget forbehold med hensyn til udvisning, fordi der manglede en udtalelse fra Udlændingestyrelsen. Den er kommet nu, og den siger, at der er ikke noget til hinder for en udvisning i en årrække.

- Det er ikke i strid med Danmarks forpligtelser. Han er ikke vist, at han vil holde op med kriminalitet, og han har ikke gjort sig ulejlighed med at få en uddannelse, sagde anklager Frederikke Schreiber i sin procedure. Den unge mands forsvarer sagde ikke uventet, at den 30-årige ikke kender nogen i Eritrea, han vil komme til at bo på gaden og vil blive forfulgt.

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år, og det er lige fra tyverier, hærværk, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og fire røverier.

Manden har i alt ni søskende i Danmark, fire brødre og fem søstre.

Dommen på udvisning med indrejseforbund i seks år blev prompte anket til behandling i Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce