Annonce
Sønderborg

Efter 24 år i Danmark slap tålmodigheden op: Kriminel blev udvist

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år. Arkivfoto

En 30-årig mand fra Eritrea er udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. Dommen er anket til Vestre Landsret.

Sønderborg/Haderslev: Så gik den ikke længere for en 30-årig mand, der oprindelig er født i Eritrea. En domsmandsret i Sønderborg har udvist den unge mand af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Han har tidligere fået en betinget udvisning af Danmark.

Den unge mands forældre kom som politiske flygtninge til Sudan, og derefter fortsatte familien til Danmark i 1994, hvor den fik opholdstilladelse.

På det tidspunkt var den unge mand seks år. Han kom i skole, men har siden den kriminelle lavalder været kriminel og har gang på gang lavet grov kriminalitet.

Det var oprindelig planen, at retten skulle tage stilling til udvisning den 16. oktober 2017, da den 30-årige senest fik en dom. Nemlig 60 dages fængsel for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Annonce

Anket prompte

Der blev taget forbehold med hensyn til udvisning, fordi der manglede en udtalelse fra Udlændingestyrelsen. Den er kommet nu, og den siger, at der er ikke noget til hinder for en udvisning i en årrække.

- Det er ikke i strid med Danmarks forpligtelser. Han er ikke vist, at han vil holde op med kriminalitet, og han har ikke gjort sig ulejlighed med at få en uddannelse, sagde anklager Frederikke Schreiber i sin procedure. Den unge mands forsvarer sagde ikke uventet, at den 30-årige ikke kender nogen i Eritrea, han vil komme til at bo på gaden og vil blive forfulgt.

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år, og det er lige fra tyverier, hærværk, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og fire røverier.

Manden har i alt ni søskende i Danmark, fire brødre og fem søstre.

Dommen på udvisning med indrejseforbund i seks år blev prompte anket til behandling i Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce