Annonce
Sønderborg

Efter 24 år i Danmark slap tålmodigheden op: Kriminel blev udvist

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år. Arkivfoto

En 30-årig mand fra Eritrea er udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. Dommen er anket til Vestre Landsret.

Annonce

Sønderborg/Haderslev: Så gik den ikke længere for en 30-årig mand, der oprindelig er født i Eritrea. En domsmandsret i Sønderborg har udvist den unge mand af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Han har tidligere fået en betinget udvisning af Danmark.

Den unge mands forældre kom som politiske flygtninge til Sudan, og derefter fortsatte familien til Danmark i 1994, hvor den fik opholdstilladelse.

På det tidspunkt var den unge mand seks år. Han kom i skole, men har siden den kriminelle lavalder været kriminel og har gang på gang lavet grov kriminalitet.

Det var oprindelig planen, at retten skulle tage stilling til udvisning den 16. oktober 2017, da den 30-årige senest fik en dom. Nemlig 60 dages fængsel for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Annonce

Anket prompte

Der blev taget forbehold med hensyn til udvisning, fordi der manglede en udtalelse fra Udlændingestyrelsen. Den er kommet nu, og den siger, at der er ikke noget til hinder for en udvisning i en årrække.

- Det er ikke i strid med Danmarks forpligtelser. Han er ikke vist, at han vil holde op med kriminalitet, og han har ikke gjort sig ulejlighed med at få en uddannelse, sagde anklager Frederikke Schreiber i sin procedure. Den unge mands forsvarer sagde ikke uventet, at den 30-årige ikke kender nogen i Eritrea, han vil komme til at bo på gaden og vil blive forfulgt.

Den 30-årige har samlet set fået fængselsdomme på næsten 7 år, og det er lige fra tyverier, hærværk, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og fire røverier.

Manden har i alt ni søskende i Danmark, fire brødre og fem søstre.

Dommen på udvisning med indrejseforbund i seks år blev prompte anket til behandling i Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Der skal summe af liv og glade dage

Annonce