Annonce
Tønder

Efter 25 år: Træ-symposium går nye veje i Højer

Restauratør Albert Pedersen har i 25 år stået i spidsen for Højer Internationale Træskulptur Symposium. Nu har han overladt formandsstolen til datteren Steffie. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Med navneændring til "Højer Art Jam" signalerer folkene bag Højer Internationale Træskulptur Symposium nye tider, hvor også andre kunstarter vil blive inddraget i det årlige arrangement.

HØJER: Foreningen for Højer Internationale Træskulptur Symposium går nye veje. Med en navneændring til Højer Art Jam signalerer bestyrelsen et ønske om at udvikle det årlige kunstnertræf i juni i Højer til at omfatte flere forskellige kunstarter. Således skal der ud over træskulpturer allerede fra næste sommer arbejdes med jernskulpturer, maling og husgavle og fotografering.

Den nye kurs og de nye tider blev besluttet på årets generalforsamlingen, der for formanden, Albert Pedersen, samtidig var et tilbageblik på de første 25 år med træskulptur-symposium i Højer.

Albert Pedersen har været formand alle år.

Vi har gennem alle årene haft en fantastisk opbakning fra vore sponsorer, men i år er der grund til at udtrykke en ekstra tak for en helt enestående gavmildhed.

Albert Pedersen, afgående formand, Foreningen for Højer Internationale Træskulptur Symposium, Højer 

Stor opbakning

25 års jubilæet blev blandt andet markeret med udgivelse af en bog, hvor Pia og Albert Pedersen ser tilbage på et kvart århundrede med træskulpturer i Højer. Jubilæet og bogen blev mødt med så megen opbakning, at trykningen og udgivelsen af bogen kunne ske uden at trække på foreningens kassebeholdning.

- Vi har gennem alle årene haft en fantastisk opbakning fra vore sponsorer, men i år er der grund til at udtrykke en ekstra tak for en helt enestående gavmildhed, sagde Albert Pedersen i det, der skulle vise sig at være hans sidste årsberetning.

Annonce

Overskud

Efter 25 år valgte han at give formands-stafetten videre. Og den bliver i familien. Således tager datteren Steffie Pedersen over efter faderen, mens denne fortsætter som næstformand. Derudover består den ny bestyrelse af Knud Hansen (kasserer), Kathrin Jensen (sekretær), samt de menige bestyrelsesmedlemmer Pia Pedersen og Jacob Jensen.

Albert Pedersen afleverer en forening i god gænge. Under årets symposium med deltagelse af 14 kunstnere ved Kiers Gaard blev der solgt skulpturer for 130.000 kroner, og dermed sluttede symposium-ugen med et overskud på 40.000 kroner. Foreningens egenkapital voksede til over 140.000 kroner.

Foreningen har cirka 80 medlemmer.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Tønder

På åbent bildæk: Urinerende mand udløser nødbremse på tog

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce