Annonce
Tønder

Efter 25 år: Træ-symposium går nye veje i Højer

Restauratør Albert Pedersen har i 25 år stået i spidsen for Højer Internationale Træskulptur Symposium. Nu har han overladt formandsstolen til datteren Steffie. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Med navneændring til "Højer Art Jam" signalerer folkene bag Højer Internationale Træskulptur Symposium nye tider, hvor også andre kunstarter vil blive inddraget i det årlige arrangement.

Annonce

HØJER: Foreningen for Højer Internationale Træskulptur Symposium går nye veje. Med en navneændring til Højer Art Jam signalerer bestyrelsen et ønske om at udvikle det årlige kunstnertræf i juni i Højer til at omfatte flere forskellige kunstarter. Således skal der ud over træskulpturer allerede fra næste sommer arbejdes med jernskulpturer, maling og husgavle og fotografering.

Den nye kurs og de nye tider blev besluttet på årets generalforsamlingen, der for formanden, Albert Pedersen, samtidig var et tilbageblik på de første 25 år med træskulptur-symposium i Højer.

Albert Pedersen har været formand alle år.

Vi har gennem alle årene haft en fantastisk opbakning fra vore sponsorer, men i år er der grund til at udtrykke en ekstra tak for en helt enestående gavmildhed.

Albert Pedersen, afgående formand, Foreningen for Højer Internationale Træskulptur Symposium, Højer 
Annonce

Stor opbakning

25 års jubilæet blev blandt andet markeret med udgivelse af en bog, hvor Pia og Albert Pedersen ser tilbage på et kvart århundrede med træskulpturer i Højer. Jubilæet og bogen blev mødt med så megen opbakning, at trykningen og udgivelsen af bogen kunne ske uden at trække på foreningens kassebeholdning.

- Vi har gennem alle årene haft en fantastisk opbakning fra vore sponsorer, men i år er der grund til at udtrykke en ekstra tak for en helt enestående gavmildhed, sagde Albert Pedersen i det, der skulle vise sig at være hans sidste årsberetning.

Annonce

Overskud

Efter 25 år valgte han at give formands-stafetten videre. Og den bliver i familien. Således tager datteren Steffie Pedersen over efter faderen, mens denne fortsætter som næstformand. Derudover består den ny bestyrelse af Knud Hansen (kasserer), Kathrin Jensen (sekretær), samt de menige bestyrelsesmedlemmer Pia Pedersen og Jacob Jensen.

Albert Pedersen afleverer en forening i god gænge. Under årets symposium med deltagelse af 14 kunstnere ved Kiers Gaard blev der solgt skulpturer for 130.000 kroner, og dermed sluttede symposium-ugen med et overskud på 40.000 kroner. Foreningens egenkapital voksede til over 140.000 kroner.

Foreningen har cirka 80 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce