Annonce
Haderslev

Efter 32 år: Sundhedscentret i Gram kommer på nye hænder

Gerda Feddern (til venstre) og hendes mand, Kjeld, overdrager til august Gram Sundhedscenter til en nystiftet forening. Lotte Wolf Jessen, der netop har fejret 20 års jubilæum som instruktør i fitnessbranchen, bliver daglig leder. Foto: Thomas Holl
Gerda og Kjeld Feddern overdrager til august Gram Sundhedscenter til en nystiftet forening, der skal drive centret videre. Fitnessinstruktør Lotte Wolf Jessen bliver ny centerleder.
Annonce

Gram: Lørdag den 1. august bliver en særlig dag for Gerda og Kjeld Feddern.

Denne dag overdrager de nemlig Gram Sundhedscenter, som de har drevet i mere end 30 år, til en nystiftet forening.

- Vi har været i gang i mange år og kunne godt tænke os at få lidt mere tid til andre ting, blandt andet mit arbejde i projektet Bevæg dig for Livet, vores 12 børnebørn og at komme ud at opleve mere af Danmark – og den øvrige verden, når vi synes, det igen er sikkert at rejse. Jeg bliver desuden 70 til næste år, og min mand er 77, så vi synes, at tiden er inde, siger Gerda Feddern om årsagen til beslutningen.

Hun og Kjeld Feddern åbnede sundhedscentret den 20. august 1988, og lige siden har de og centrets medarbejdere arbejdet med sundhedsfremmende aktiviteter – både fysisk træning, kost og mental træning.

Annonce

En særlig ånd

Fremover bliver det altså en medlemsforening, der kommer til at drive stedet.

- Indtil for to år siden har jeg haft en drøm om at være med til at forene fritidsaktiviteterne i Gram. Det er desværre ikke lykkedes, og som situationen er i byen nu, kunne alternativet i fremtiden blive at lukke centret. Jeg har lyttet til medlemsopfordringer omkring videreføring af centeret på foreningsbasis, og heldigvis har der blandt medlemmerne været stor vilje til at drive centret videre som en forening, og det er jeg rigtig glad for. Foruden en god bestyrelse, der blev stiftet i januar 2020, har centret allerede en interessegruppe, der vil arbejde for at styrke fællesskabet for medlemmer - og borgere i Gram i det hele taget. Der er en særlig ånd i huset - vi hygger os, har et godt fællesskab og kommer hinanden ved, siger Gerda Feddern.


Jeg har lyttet til medlemsopfordringer omkring videreføring af centeret på foreningsbasis, og heldigvis har der blandt medlemmerne været stor vilje til at drive centret videre som en forening, og det er jeg rigtig glad for.

Gerda Feddern, Gram Sundhedscenter


Hun fortsætter som frivillig træner i Gram Sundhedscenter og i øvrigt også som bevægelseskonsulent i Bevæg dig for Livet under Haderslev Kommune. Her er hendes opgave at motivere seniorer til at være fysisk aktive, og det arbejde er planlagt til at fortsætte halvandet år endnu.

Annonce

Ny daglig leder

Centerleder i Gram Sundhedscenter bliver fremover Lotte Wolf Jessen, som får foreningens bestyrelse som arbejdsgiver. Og det bliver en leder med et godt kendskab til centret på Kongevej, for Lotte Wolf Jessen kan i disse dage fejre 20 års jubilæum som instruktør i fitnessbranchen. Langt størsteparten af tiden har hun tilbragt i centret i Gram.

- Jeg begyndte faktisk at træne her i lokalerne for 25 år siden, og efterhånden begyndte jeg også at undervise, fortæller Lotte Wolf Jessen, der i juli 2000 blev ansat i centret, hvor hun har arbejdet som aerobic-instruktør, fitnessinstruktør og massør.

Fra 2007 og to år frem havde hun en afstikker til et motionscenter i Toftlund og vendte derefter tilbage til Gram Sundhedscenter – helt præcist til centrets daværende afdeling i Rødding Hallen.

Jubilæet blev fejret fredag morgen med centrets seniorer og om eftermiddagen for holddeltagerne og mange øvrige medlemmer, som Lotte Wolf Jessen er træner for.

Hun tiltræder i sit nye job 1. august, og Gerda Feddern oplyser, at overdragelsen af centret til den nye forening markeres med et arrangement samme dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce