Annonce
Aabenraa

Efter 40 år er det slut: Sønderjysk modefirma går konkurs

Der hænger mørke skyer over B&C Textiler. Modevirksomheden er gået konkurs. Pressefoto
Udskydelsen af Brexit har ramt modefirmaet B&C Textiler i Padborg hårdt. Ejerne har indgivet konkursbegæring, og 18 medarbejdere mister deres arbejde. Det er dog lykkes at sælge et af firmaets tøjmærker til en Ikast-virksomhed, hvor enkelte medarbejdere kan følge med.
Annonce

Padborg: B&C Textiler i Padborg må dreje nøglen om.

Det fortæller medejer René Toft Kristiansen, som sammen med sin partner, Claus Holm Zink, har indgivet konkursbegæring til Retten i Sønderborg.

Efter en dyr flytning fra Sønderborg til Padborg, som kostede på bundlinjen i sidste regnskabsår, var forventningerne ellers høje til det indeværende regnskabsår, da JydskeVestkysten talte med ham i november.

- Det vil være væsentligt bedre. Også end forrige år. Vi er kommet på plads i Padborg, og der er vækst i omsætningen, så vi ser lyst på fremtiden, sagde René Toft Kristiansen i den forbindelse.

Men siden har tingene ændret sig. Han peger særligt på Brexit, som tidligere på året blev udskudt til den 31. oktober. Ifølge den oprindelige tidsplan skulle Storbritannien have forladt EU-samarbejdet fredag den 29. marts.

B&C Textiler

  • Den sønderjyske modevirksomhed er grundlagt i 1979 og designer og sælger dametøj under de tre brands Soft B, Intown og Adia. Selskabet har baseret sig på 75 procent eksport. De største markeder er England efterfulgt af Tyskland.
  • B&C Textiler er oprindeligt en Sønderborg-virksomhed, men i 2018 flyttede den til Istedvej 2 i Padborg.

Annonce

Et svært engelsk marked

Det har givet uro på det engelske marked. Kunderne ved ifølge René Toft Kristiansen eksempelvis ikke, om de risikerer at blive pålagt straf-told for varer. B&C Textiler sælger nemlig varer fra deres kollektioner ni måneder ud i tiden.

- England er vores største eksportmarked, og da vi var på messe dér i februar, kunne vi hurtigt se, at den omsætning, vi havde brug for, ikke ville komme hjem. Vi tabte faktisk 25 procent af vores omsætning på to måneder derovre, og samtidig hang kunderne en del med betalingerne, fordi det er så svært for butikkerne, siger René Toft Kristiansen.

Desuden blev virksomhedens engelske team ramt af en række uheldige omstændigheder.

- Én sælger valgte at gå tidligt på pension, fordi han ikke kunne sælge nok på grund af den nuværende situation, og så blev en anden ramt af kræft. Det gjorde, at vi stod helt uden team i England oven i et svært marked, som vi stod til at miste fuldstændig. Derfor kunne vi ikke forsvare at fortsætte, siger René Toft Kristiansen.

Annonce

Berører 18 medarbejdere

Inden udskydelsen af Brexit var forventningen egentlig, at virksomheden nok skulle klare skærene.

- Vi gik og ventede til 29. marts, så vi kunne få et nyt team på plads, når der var en afklaring. Men med den nye udsættelse var der ingen, der turde gå ombord, siger René Toft Kristiansen.

Konkursen kommer til at berøre 18 medarbejdere, hvoraf 13 har arbejdsplads i lokalerne i Padborg. Derudover er der en tysk og en svensk medarbejder samt tre kørende sælgere.

Siden konkursen har B&C Textiler imidlertid solgt et af sine brands, Adia Fashion, til Ikast-virksomheden Pardon Clothing.

- Det er det eneste mærke, som ikke er på det engelske marked i forvejen, så det er ikke påvirket af Brexit. Her vil en del af medarbejderne følge med. Vi har ikke en endelig afklaring endnu, men jeg tænker, det bliver mellem fire og seks medarbejdere, siger René Toft Kristiansen.

Konkursen betyder ikke, at han er færdig i modebranchen. Sammen med Claus Holm Zink og en tredjemand ejer han nemlig også et selskab med en række butikker kaldt Boutique Mary, blandt andet en i Storegade i Aabenraa.

- Så dem vil vi kaste 100 procent fokus på nu, siger René Toft Kristiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce