Annonce
Varde

Efter 40 år: Tysk ægtepar begræder fjernelse af helårspladser på naturcampingplads i Vejers

Ægteparret Elke (75) og Peter Daschkey (81) fra Bergstedt ved Hamborg er bedrøvede over, at det er slut med helårspladsen på Vejers Strand Camping, hvor de har camperet i over 40 år. Foto: Henrik Reintoft
Elke og Peter Daschkey fra Bergstedt ved Hamborg har i over 40 år camperet på Vejers Strand Camping, hvor de har haft en helårsplads. Men de nye ejere, familien Slaikjær, ændrer konceptet, hvorfor det er slut med helårspladser.

Vejers Strand/Bergstedt: Tårerne trænger sig på, da et ældre ægtepar en halvtrist regnvejrsdag banker på døren på JydskeVestkystens redaktion i Varde. Med sænkede skuldre og et glimt af håb i øjnene, siger manden på dansk-tysk.

- Taler du tysk?

Det er ægteparret Elke (75) og Peter Daschkey (81) fra Bergstedt ved Hamborg, som er kommet for at beklage deres og andre campisters nød.

I over 40 år har de camperet på den statsejede Vejers Strand Camping, som har været forpagtet ud. Og i mange år har de haft en helårsplads på deres elskede naturcampingplads, som ligger i klitterne ned til Vejers Strand. En campingplads som med dagens lovgivning næppe ville være mulig. Den er sammen med Børsmose Strand Camping noget ganske særligt og unikt.

- Det er så sørgeligt. Det er ikke længere muligt at få en helårsplads. Det er slut, siger Elke Daschkey.

Kan I ikke finde en anden campingplads med helårspladser?

- Vi kan ikke gå så langt mere. Derfor vil vi gerne være tæt på stranden, siger Peter Daschkey.

Årsagen til det ændrede udbud skyldes, at staten tidligere i år solgte Vejers Strand Camping for et tocifret millionbeløb til familien Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark i Blåvand. De overtager campingpladsen den 1. januar 2020.

- Det er ikke pænt af dem, siger Elke Daschkey.

Annonce
Det er ikke længere muligt at få en helårsplads. Det er slut. Det er ikke pænt af dem. Campist Elke Daschkey(75), Bergstedt ved Hamborg

Meget dyrere

Direktør Steen Slaikjær siger forelagt kritikken:

- Det er rigtigt nok. Det har vi ændret. Helårspladser passer ikke ind i vores koncept.

De har som på Hvidbjerg Strand Feriepark indført forårs- og efterårspladser, mens alle pladser i højsæsonens syv-otte uger kan bookes. Ganske enkelt, da det forventes, at alle pladser bliver revet væk. Man kan godt sammensætte en helårsplads, som i år kostede cirka. 10.000 kroner på Vejers Strand Camping.

- Det bliver meget dyrere, siger Steen Slaikjær.

Ingen lejrchef

Han fortæller, at der skal investeres store beløb i Vejers Strand Camping, inden den nye sæson næste år. Der skal anlægges et nyt og tidssvarende strømsystem, ligesom der skal bygges en ny sanitetsbygning, mens en nuværende skal moderniseres.

Han fortæller samtidig, at der ikke kommer en lejrchef. Både han og søsteren, direktør og medejer Lene Slaikjær Grønlund, vil komme et par dage om ugen på Vejers Strand Camping.

Vejers Strand Camping ligger lige ned til Vesterhavet og blev i år tidligere solgt for et tocifret millionbeløb til familien Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark. Det er slut med helårspladser til stor fortrydelse for mange fastliggere. Foto indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 12. september 2019
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce