Annonce
Esbjerg

Efter 60 år med sko: Mor og datter sætter Laila Sko i Bramming til salg

Gitte Just Christiansen, 49 år og Laila Christiansen, 75 år - mor og datter - sætter nu ejendommen med deres forretning, Laila Sko i Bramming, til salg. De har arbejdet sammen de seneste 23 år, og det samarbejde har de begge haft det rigtig fint med. Men Laila vil nu på pension, mens datteren, Gitte, satser på at åbne en skoforretning i Esbjerg, hvor Laila Sko, tidligere haft haft forretning flere forskellige steder i byen. Foto: André Thorup.
Efter 12 år med en succesrig skoforretning i Bramming er det inden årets udgang slut for mor og datter, Laila og Gitte Christiansen. Den 700 kvadratmeter store ejendom med to forretningslokaler sættes nu til salg.
Annonce

BRAMMING: Laila Christiansen er 75 år, men stadig en kvinde i fuld vigør.

I de seneste 60 år har hun solgt sko - masser af sko - men når vi når frem til årsskiftet 2020/21 er det slut, fortæller Laila Christiansen, som sammen med datteren, Gitte, driver Laila Sko på N.A. Jørgensens Plads i Bramming.

Den 700 kvadratmeter store forretningsejendom, som rummer 550 kvadratmeter skoforretning med tilhørende lager, plus en forretning på 150 kvadratmeter, som lige nu er tom, sættes nu til salg.

- Vi er ikke ved at lukke lige nu. Langt fra, men inden året er omme, skal vi gerne have solgt ejendommen. Og får vi den ikke solgt - ja, så skal den lejes ud, understreger Laila Christiansen.

Hun slår fast, at hun har elsket at sælge sko i 60 år. De seneste 23 år sammen med datteren Gitte Just Christiansen, som også ejer 90 procent af ejendommen i Bramming, som nu sættes til salg.

Og Gitte har ikke nogle planer om at gå på tidlig pension - tværtimod.

- Nej, det er min plan at komme tilbage til Esbjerg og åbne en skoforretning. Men lige nu koncentrerer vi kræfterne om butikken her i Bramming, som vi satser på at have åben det meste af dette år, understreger Gitte Just Christiansen.

Sko-imperium

Laila Christiansen startede som elev i skoforretningen Ørnen i Esbjerg i 1960. Herefter var hun ansat i 22 år hos skoforretningen August Hansen i Kongensgade. For 38 år siden overtog hun en skoforretning i Citycentret, og da Laila Sko's "skoimperium" var på sit højeste havde hun tre forretninger i Esbjerg med i alt 22 ansatte. Laila Sko har således også haft til huse i Sædding-Centret og med en stor forretning ved Bilka, som Laila Christiansen solgte, da hun for 12 år siden rykkede til Bramming.

Foruden mor og datter er der yderligere én fuldtidsansat medarbejder i forretningen i Bramming, Mette Jensen.

- Mette har været hos i alle 12 år, og hun er en fantastisk dygtig og kompetent medarbejder, som vi har været utrolig glad for, siger Laila Christiansen.

Annonce

12 gode år

Det er 12 år siden, mor og datter rykkede fra Esbjerg til Bramming. De købte den tidligere Aldi-ejendom og havde forretning her de første par år, men siden 2010 har de drevet skoforretning på N.A. Jørgensens Plads.

- Da vi startede den 4. februar 2008 i Bramming måtte vi lukke kunderne ind i hold. Der stod så mange mennesker i kø, så vi måtte udlevere vand for, at kunderne ikke skulle dehydrere og blive dårlige. Vi åbnede med en masse slagtilbud, og det skabte lange køer, fortæller Laila Christiansen.

Hun slår fast, at de 12 år i Bramming har været rigtig gode.

- Vi har lagt vægt på service, personlig betjening og så, at man hos os kan få faglig rådgivning. Det kan man ikke få, når man køber sko på nettet, men selvfølgelig har vi også kunnet mærke den stigende nethandel, konstaterer Laila Christiansen.

Mens datteren, Gitte, altså satser på at åbne en skoforretning i Esbjerg, når forretningen i Bramming er afviklet, vil Laila Christiansen nyde at gå på pension.

- Tidligere arbejdede jeg 70-80 timer om ugen. Lige nu er det kun 40 timer. Men jeg vil da nok også hjælpe Gitte i fremtiden. Men først og fremmest glæder jeg mig til at få tid til at male, bage, gå lange ture og være sammen med mit barnebarn Emma. Det har været fantastisk at drive skoforretning i 60 år, men jeg glæder mig også til livet som pensionist, understreger Laila Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce