Annonce
Varde

Efter 90 år skifter Oksbøllejren navn til Oksbøl Kaserne

Garnisonskommandant Torben Dixen Møller har besluttet og fået grønt lys til at ændre navn til Oksbøl Kaserne i forbindelse med, at Danske Artilleriregiment med 650 mand får til huse på Oksbøl Kaserne. Navneændringen sker den 1. januar 2019. Foto: Henrik Reintoft

Som en direkte konsekvens af, at Oksbøllejren i fremtiden skal huse et regiment, har garnisonskommandant Torben Dixen Møller besluttet at ændre navn til Oksbøl Kaserne.

Oksbøl: Kanonilden tordnede første gang mod vest den 6. september 1929 i Oksbøllejren og det tilhørende skydeterræn. Den danske hær havde anskaffet nye, franske kanoner, der var så kraftige, at det hidtidige skydeområde ved blandt andet Jægerpris på Sjælland ikke kun bruges mere. Men plads var der nok af i Vestjylland præget af armod, der med kanonernes komme fik nyt liv, udvikling og vækst.

Og nu kommer artilleriet endnu engang til at sætte skub på historien 90 år efter, når Danske Artilleriregiment fra den 1. januar 2019 genfødes som selvstændigt regiment i Oksbøllejren. Et regiment der i øvrigt også står til at få leveret 21 nye franske haubitser af mærket Nexter.

- I og med at vi er et regiment, så vil jeg skifte navn til Oksbøl Kaserne, siger garnisonskommandant Torben Dixen Møller i Oksbøl.

Han har fået grønt lys fra Hærkommandoen til at ændre navnet til Oksbøl Kaserne, som, han godt er klar over, vil tage nogle år at få ind på rygraden og over stemmebåndet.

- Lejrbetegnelsen har noget midlertidigt over sig. Folk skal se sig hjemmehørende i et regiment, og det ligger på en kaserne, siger oberst Torben Dixen Møller, som bliver regimentschef for Danske Artilleriregiment med 650 mand.

Lejrbetegnelsen har noget midlertidigt over sig. Folk skal se sig hjemmehørende i et regiment, og det ligger på en kaserne.

Garnisonskommandant Torben Dixen Møller, Oksbøllejren
Oksbøllejren blev oprettet den 6. september 1929. Men fra den 1. januar 2019 hedder den Oksbøl Kaserne. Foto: Henrik Reintoft

Ny kaserne

Borgmester Erik Buhl (V) er orienteret.

- Det har jeg det fint med. Men der går nok de næste to generationer, inden navnet har sat sig fast, siger Erik Buhl med et glimt i øjet.

For Oksbøllejren har været en del af den lokale selvforståelse og navnet på det, der gør Oksbøl til noget ganske særligt.

Det mangeårige og nu forhenværende byrådsmedlem Erhardt Jull (K) fra Oksbøl skal lige fordøje nyheden om navneskiftet.

- Det klinger helt forkert i mine ører, siger Erhardt Jull.

Han trækker vejret dybt og udbryder så:

- Men det gode ved det er, at Varde Kommune så får en kaserne mere.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce