Annonce
Livsstil

Koks på banen: Folk krydser sporet, selv om bommene er nede - og campinggæsterne bliver vækket af togets tuden

Flere af campisterne på Give Camping bor få meter fra jernbaneoverskæringen, og det er derfor til gene, når togene jævnligt tuder. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør, siger Lene Gosvig fra Give Camping. Her har man tidligere bemærket problemer med bommene på Skovbakken.

Give: Det var en udfordring for både Banedanmark og politiet, da ukendte gerningsmænd tre gange i løbet af weekenden saboterede bommene ved jernbaneoverskæringen på Skovbakken i Give, så der var spærret for passage over jernbanen.

Ifølge Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi "Patruljecenter Midt" havde nogen fået adgang til en form for elskab, hvorfra man kan styre bommene.

Også for gæsterne på den nærliggende Give Camping var hærværket til gene. Og faktisk er det ikke første gang, at der er bøvl med bommene, fortæller Lene Gosvig, der sammen med sin mand forpagter campingpladsen.

Annonce

- Vi synes generelt, at bommene driller, men om det er, fordi der er et teknisk problem, eller fordi der er nogle, der laver hærværk, har vi ingen ide om, siger hun.


Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre.

Lene Gosvig, Give Camping


- Nogle kører bare videre

Det afskærer ikke gæsterne fra at køre ind og ud fra campingpladsen, når bommene er nede, da de fleste alligevel kører mod syd mod Diagonalvejen. I stedet er det støjen fra togenes tuden, der generer campisterne, idet en del af pladserne ligger tæt på sporet.

- Det er klart, at når et tog tuder i hornet, når det kører forbi bommene, fordi der måske er noget galt med overskæringen, så er det forholdsvis - nej mega - højt, hvis man ligger i en campingvogn fem meter derfra, siger Lene Gosvig.

Hun tilføjer, at man fra campingpladsen indimellem ser, at folk krydser sporet, selvom bommene er nede.

- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør. Vi indberetter det bare til Banedanmark, hvis vi tilfældigvis ser, at den står og blinker deroppe i en time.

- Søndag var det halvanden time, at bommene var nede, så det er lige så meget til gene for Gives borgere, som det er for vores gæster, siger Lene Gosvig.

Hun understreger, at hverken hun eller hendes mand nogensinde har set nogen mistænkelige personer pille ved bomanlægget.

Ifølge politiet var det Banedanmark, der i weekenden opdagede chikanen på sine systemer.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt styrelsen, om den tidligere har registreret udfordringer med bommene på Skovbakken, og om der tidligere har været udøvet hærværk netop der. Banedanmark arbejder på at besvare disse spørgsmål.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvad er reglerne for samvær i sommerferien?

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sønderborg For abonnenter

Anklaget for mishandling af sine seks børn: Familiefar frygter udvisning til Kosovo

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Ny mærkeordning deler vandene: Statskontrolleret klimamærke skal hjælpe forbrugere til mere klimavenlige indkøb, men hvordan det skal udformes er stadig til debat

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Erhverv

Overvældende interesse for at købe nedlagt politistation: Kan ende i en budrunde

Annonce