Annonce
Sønderjylland

Efter aflysninger: DGI står tilbage med tab på over 100.000 kroner

Da faldt mere end én tåre, da aflysningen blev meddelt de frivillige, der fredag var i gang med at forberede det sidste inden forårsopvisningen i Aabenraa. Foto: Claus Thorsted
DGI Sønderjylland nåede kun at afvikle den ene af sine fire store forårsopvisninger, inden frygten for spredning af coronavirus satte en stopper for store arrangementer. Det endelige tab er ikke opgjort endnu, men det vil tære på reserverne.
Annonce

Sønderjylland: Et helt års forberedelser løb ud i vasken, da DGI Sønderjylland fredag måtte aflyse tre af forårets store egnsopvisninger, da statsminister Mette Frederiksen gik ud og anbefalede at aflyse alle arrangementer med over 1000 deltagere for at begrænse risikoen for spredning af coronasmitte. I Arena Aabenraa skulle gymnasterne have været på gulvet få timer senere, Haderslev Idrætscenter skulle lørdag have slået dørene op til to dages gymnastikfest, og heller ikke i Klosterhallerne i Løgumkloster den kommende weekend gennemføres den planlagte opvisning.

Kun Sønderborg-egnen nåede at få holdt sin opvisning, da den fandt sted allerede 1.-3. marts.

Ud over tusindvis af skuffede gymnaster og tilskuere får aflysningerne nu også økonomiske konsekvenser. DGI Sønderjylland hænger på en regning for leje af haller, der alligevel ikke blev brugt, ligesom entréindtægterne sædvanligvis også giver en pæn skilling.

Annonce

Trækker på opsparingen

- Det bliver DGI Sønderjylland, der kommer til at tage tabet, for de enkelte gymnastikegne har ikke eget regnskab. Vi kan endnu ikke sætte et præcist beløb på, men et samlet skøn lyder, at det kommer til at koste os nogle 100.000 kroner, siger DGI Sønderjylland-direktør Thomas Sørensen.

Der er i forvejen budgetteret med et underskud i 2020, fordi DGI Sønderjylland tidligere har truffet en beslutning om, at noget af opsparingen skal bruges på aktiviteter. Men nu bliver det jo så endnu større.

- Heldigvis har vi penge på kistebunden, så det får ingen betydning for vores eksistensberettigelse, ligesom det heller ikke kommer til at berøre gymnastikken og de øvrige idrætters planlagte aktiviteter her i 2020. Det er selvfølgelig ærgerlige penge, men det er mest ærgerligt på gymnasternes vegne, siger Thomas Sørensen.

I 2018 havde DGI Sønderjylland en egenkapital på knap seks millioner kroner. 2019-regnskabet bliver først offentliggjort i forbindelse med organisationens årsmøde den 25. april i Arena Aabenraa.

Annonce

Ingen gik forgæves

Selv om det over for de mange frivillige gjorde ondt at måtte aflyse opvisningerne, så er Thomas Sørensen fuld af anerkendelse over, hvordan meldingen blev tacklet.

- Alle har været gode til at acceptere beslutningen - selvfølgelig med ærgrelse - men de har gjort, hvad de kunne for at få aflysningen meldt ud. Og vi oplevede faktisk ikke, at der kom nogen gymnaster eller til tilskuere hverken fredag aften i Aabenraa eller lørdag morgen i Haderslev. Så det lykkedes rigtigt godt, roser DGI-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce