Annonce
Esbjerg

Efter aftale om nyt skattecenter: Erhvervsmægler ærgrer sig over udflytning fra Esbjergs midtby

150-200 ansatte får arbejdsplads i det nye skattecenter i det tidligere Sct. Joseph Hospital. Det vil give mere liv i midtbyen, vurderer René Madsen fra Nordicals, som har formidlet lejeaftalen.  Foto: Presse
Erhvervsmægler René Madsen fra Nordicals glæder sig over, at han har fået det nye skattecenter ind i det tidligere Sct. Joseph Hospital. Ikke mindst fordi de senere års udflytning af job til domiciler på havnen har skabt mindre liv i midtbyen.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg får næste år 150-200 nye statslige arbejdspladser, som rykker ind i det tidligere Sct. Joseph Hospital i hjertet af byen.

Det er medindehaver af erhvervsmæglerforretningen Nordicals Esbjerg, René Madsen, der har formidlet lejeaftalen Skattestyrelsen, og han er tilfreds med aftalen på mere end en måde.

- Vi er glade for, at vi har kunnet hjælpe staten i mål med det nye skattecenter. Det er en fantastisk bygning, skattecentrets medarbejdere kan se frem til at flytte ind i. Det er virkelig en stemningsfuld og charmerende ejendom med en beliggenhed, der er svær at hamle op med, siger René Madsen.

Men han er især begejstret for den gevinst, som det nye skattecenter vil medføre for Esbjergs midtby og kommunens mangeårige bestræbelser på at skabe mere liv og aktivitet i bykernen i landets femte største by.


I de senere år har tendensen været, at advokater, banker og revisionshuse er rykket i nye domiciler på havnen, og det har været med til at affolke den indre by.

René Madsen, medejer af Nordicals Esbjerg


Mens detailhandlen har det svært og er presset af nethandel - og nu også meget hårdt af coronakrisen – har midtbyen i de seneste år ellers oplevet en større udflytning af arbejdspladser inden for liberale erhverv.

Annonce

Det bliver mærkbart

Det er således ikke kun de kommende skattemedarbejdere, der kan glæde sig over den gode, centrale beliggenhed. Hele byen kan se skattecentret som en energiindsprøjtning, der kan være med til at afbøde nogle uheldige udviklinger i midtbyen, mener Nordicals-mægleren.

- I de senere år har tendensen været, at advokater, banker og revisionshuse er rykket i nye domiciler på havnen, og det har været med til at affolke den indre by. Det kommer alt andet lige til at kunne mærkes på liv og omsætning i butikker og på caféer, at der nu bliver oprettet en række gode stillinger så tæt på gågaden. Det er på alle måder godt nyt for Esbjerg, siger René Madsen.

Han mener ikke, at man i dag kan klandre kommunen eller virksomhederne for udflytningen af de mange kontorarbejdspladser til havnen, men han vurderer, at tilgængelighed og mulighederne for parkering har spillet en rolle, da banker, revisorer og advokater forlod midtbyen.

- O)g der kan måske godt sige, at kommunen har været for sent ude med parkeringshuset, som nu er etableret i Danmarksgade, siger René Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce