Annonce
Aabenraa

Efter angreb fra byrådskollega: Har han ikke større ambitioner?

Konservative Rasmus Elkjær Larsen har ikke meget pænt at sige om Erik Uldall Hansens (S) forslag om at frede Fjordskolen-forældrene i en periode. Arkivfoto: Jacob Schultz
Erik Uldall Hansen (S) har foreslået at frede Fjordskolen-forældrene i en periode, men det gør han bare for selv at vinde goodwill og ikke mindst se bedre ud i den interne kamp om at blive sit partis borgmesterkandidat. Det mener i hvert fald Rasmus Elkjær Larsen (K).

Aabenraa: Av, for den.

Erik Uldall Hansen (S), som er medlem af børne- og uddannelsesudvalget, forsøgte forleden at komme Fjordskolen-forældrene til undsætning, da han mente, de skulle fredes i en periode og ikke udsættes for forandringer. Det skete, efter at JydskeVestkysten havde skrevet om en forælder, der har fået frataget kompensation for tabt arbejdsfortjeneste.

Det kritiseres nu skarpt af byrådskollega Rasmus Elkjær Larsen, konservativ gruppeformand, der mener, at Uldall Hansen tager Fjordskolen-børnene som gidsler.

- Erik Uldall Hansen får fremstillet sig selv som en af de gode, forstående og samtidig sat Kirsten Nørgård Christensen (V-formand for børne- og uddannelsesudvalget, red.) i en klemme, hun ikke kan komme ud af. Hun kan naturligvis ikke bakke op om, at vi suspenderer lovgivningen for en gruppe mennesker uanset intentionerne, siger Rasmus Elkjær Larsen, der er byrådets repræsentant i Fjordskolens bestyrelse.

Kritikken afvises - ikke overraskende - af Uldall Hansen:

- Det er muligt, vi ikke kan gøre noget særligt for Fjordskolen-forældrene, men når man ændrer på et serviceniveau, og det ikke har været inde over politikernes bord, så undrer det mig. For hvem er det, der fastsætter serviceniveauet - er det embedsmændene eller politikerne? Jeg mener bestemt, det skal være politikerne, fastslår Erik Uldall Hansen.

Annonce

Det er uigennemtænkt eller tarveligt. Eriks gode forslag giver en masse goodwill på kontoen, men det har en pris, som børn og forældre på Fjordskolen betaler.

Rasmus Elkjær Larsen (K)

Beskedne ambitioner

Rasmus Elkjær Larsen har dog mere i posen, når det gælder byrådskollegaens forslag.

- Det er uigennemtænkt eller tarveligt. Eriks gode forslag giver en masse goodwill på kontoen, men det har en pris, som børn og forældre på Fjordskolen betaler. Hvis man som autoritet indgyder folk et håb, tror de, det kan lade sig gøre, og når man så ikke leverer på det, enten fordi man ikke kan eller ikke vil, efterlader man nogle skrøbelige mennesker i en endnu mere uholdbar situation, mener Rasmus Elkjær Larsen.

Omvendt mener Erik Uldall Hansen ikke, at man som politiker på forhånd skal opgive at ændre tingenes tilstand.

- Jeg tænker, om han (Rasmus Elkjær Larsen, red.) er landet det rigtige sted som politiker. Har han ikke større ambitioner end bare at følge det, embedsmændene siger? Ønsker han virkelig ikke at se, om han kan forandre tingene? Jeg er anderledes skruet sammen, for jeg ønsker at se, hvad der kan gøres ved det og i givet fald være med til at samle et flertal. Det er da det, politik går ud på, synes Erik Uldall Hansen.

Andre gav bolden op

Socialdemokratens motiver til at bringe forslaget til torvs kritiseres også. Elkjær Larsen retter pegepinden mod den interne S-kamp mellem Erik Uldall Hansen og Karsten Meyer Olesen om at blive partiets borgmesterkandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Så vidt jeg har forstået, har de aftalt ikke at føre valgkamp, men der er ingen tvivl om, at alle lejligheder er gode til at vise sig frem. Ud over at Erik Uldall Hansen får hejst flaget som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved det kommende valg, så får han også italesat, hvem der er de gode, og hvem der ikke er, mener Rasmus Elkjær Larsen.

Erik Uldall Hansen mener ikke, han har været i offensiven, men blot svaret på et Facebook-indlæg, hvor han var blevet tagget.

- Når nogle spørger, om jeg har en politisk holdning, er jeg ikke bange for at svare, at det har jeg. Den politiske holdning gav jeg også udtryk for, da jeg efterfølgende blev ringet op af en journalist fra JydskeVestkysten, forklarer Erik Uldall Hansen.

Erik Uldall Hansen (S) er i tvivl om, hvorvidt byrådskollega Rasmus Elkjær Larsen (K) ikke har større ambitioner end bare at følge embedsmændenes anvisninger. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce