Annonce
Sønderborg

Efter anonymt tip: Populær brugs straffet for dårlig rengøring

SuperBrugsen i Gråsten er blevet straffet af Fødevarestyrelsen for dårlig hygiejne. Arkivfoto: Timo Battefeld
Et anonymt tip har ført til, at SuperBrugsen i Gråsten har fået sur smiley og stor bøde, fordi der var beskidt i produktionslokaler.

Gråsten: Rengøringen var langt fra, som den skulle være, da Fødevarestyrelsen for nylig kom forbi SuperBrugsen i Gråsten. Den har derfor indkasseret en sur smiley og bøde på 20.000 kroner.

- Det skal bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen undskyldninger, siger uddeler Jesper Thomsen.

Kontrolbesøget skete på baggrund af en anonym forbrugerhenvendelse.

Det var helt konkret i tilknytning til SuperBrugsens populære delikatesse, at hygiejnen ikke var i orden. 6-7 steder var der beskidt i produktionslokalerne.

- Vi har bygget vores forretning op omkring delikatessen og slagteren, så det her er fuldstændig uacceptabelt. Der er nogle medarbejdere, som har svigtet, men i sidste ende er det selvfølgelig mit ansvar, siger uddeleren.

Gråsten og omegns brugsforening er etableret i 1968. Den er områdets største samt og været god til at levere overskud. Forretningen er meget populær hos både lokale og turisterne blandt andet på grund af en stor og veludrustet delikatesse og slagterafdeling.

Annonce

Det skal bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen undskyldninger

Jesper Thomsen, uddeler, SuperBrugsen Gråsten

Konsekvenser for personale

Fødevarekontrollen fandt rulleborde med brunlige belægninger samt påbegyndt rust. Plastfilmdispensere hvor kanter og hjørner fremstod med fødevarerester og påbegyndt rust.

Ligeledes var der bag smørrebrødsbord fødevarester på emballage. Opvaskemaskine havde en tyk mælkeagtig belægning langs siderne og indvendig ved væg. Også emhætte fremstod beskidt med synlige fedtdråber og væg ved friture med et fedtlag.

Den sure smiley har også fået en række konsekvenser for personalet i den berørte afdeling, hvor der ifølge brugsuddeleren er sket "væsentlige ændringer" samt udarbejdet en konkret plan, så noget tilsvarende ikke sker igen.

- Jeg har foretaget en række hårde handlinger. Jeg kan garantere for, at der nu er kommet styr på tingene. Jeg vil blive meget overrasket, hvis vi igen får en sur smiley.

Jesper Thomsen ønsker ikke at uddybe, hvad der konkret er sket udover, at der ikke er tale om fyringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Klimaloven får uoverskuelige følger

Selvfølgelig skal Danmark som et rigt foregangsland på mange områder tage ansvar i kampen mod klimaforandringerne og vise resten af verden, hvordan man på en balanceret måde både kan reducere CO2-udledningerne og bevare sin velstand. Men det kan vi sagtens gøre uden, at det er Enhedslistens og Alternativets oprindelige mål om de 70 procents reduktion, vi skal nå inden 2030. Partierne bag den meget brede aftale om en klimalov, der blev indgået fredag aften, burde have lyttet til de økonomiske vismænd, som mener, at en reduktion på 65 procent formentlig vil være den billigste vej til at nå det store mål, der er et CO2-neutralt samfund i 2050. Og det vel at mærke uden, at det globale klima vil tage notits af det. Forskellen mellem 65 og 70 procents reduktion ser ikke stor ud på papiret, men det er den i virkelighedens verden, når det kommer til omkostningerne for samfundet. Oven i købet er aftalen om klimaloven meget uklar på, hvad der konkret skal ske. Der er fine intentioner om, at dansk erhvervsliv skal udvikles og ikke afvikles, og at vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund. Men hvordan? Det ved ingen reelt. Klimaloven får uoverskuelige følger for det danske samfund. Både borgere og virksomheder skal gennem en omstilling af levevis, forbrug, transport og produktion, som ikke har set sin lige i efterkrigstiden. Derfor er det positivt, at der er et så bredt flertal bag klimaloven, som kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige ikke er med i. Det sikrer politisk stabilitet og et håb om, at den sunde fornuft undervejs kan vinde over drømmerierne. Realitetssansen er heldigvis skrevet ind nederst i aftalen. Her står der, at man for at nå 70 procentsmålet i de sidste år frem til 2030 kan tage "andre virkemidler" i brug såsom salg og annullering af CO2-kvoter. Det sker i erkendelse af, at partierne bag aftalen "ikke ønsker at være tvunget til at tage beslutninger, som kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske samfund". Sådan en gummiparagraf kan der i høj grad blive brug for.

Annonce