Annonce
Sønderborg

Efter anonymt tip: Populær brugs straffet for dårlig rengøring

SuperBrugsen i Gråsten er blevet straffet af Fødevarestyrelsen for dårlig hygiejne. Arkivfoto: Timo Battefeld
Et anonymt tip har ført til, at SuperBrugsen i Gråsten har fået sur smiley og stor bøde, fordi der var beskidt i produktionslokaler.
Annonce

Gråsten: Rengøringen var langt fra, som den skulle være, da Fødevarestyrelsen for nylig kom forbi SuperBrugsen i Gråsten. Den har derfor indkasseret en sur smiley og bøde på 20.000 kroner.

- Det skal bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen undskyldninger, siger uddeler Jesper Thomsen.

Kontrolbesøget skete på baggrund af en anonym forbrugerhenvendelse.

Det var helt konkret i tilknytning til SuperBrugsens populære delikatesse, at hygiejnen ikke var i orden. 6-7 steder var der beskidt i produktionslokalerne.

- Vi har bygget vores forretning op omkring delikatessen og slagteren, så det her er fuldstændig uacceptabelt. Der er nogle medarbejdere, som har svigtet, men i sidste ende er det selvfølgelig mit ansvar, siger uddeleren.

Gråsten og omegns brugsforening er etableret i 1968. Den er områdets største samt og været god til at levere overskud. Forretningen er meget populær hos både lokale og turisterne blandt andet på grund af en stor og veludrustet delikatesse og slagterafdeling.

Det skal bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned. Der er ingen undskyldninger

Jesper Thomsen, uddeler, SuperBrugsen Gråsten

Annonce

Konsekvenser for personale

Fødevarekontrollen fandt rulleborde med brunlige belægninger samt påbegyndt rust. Plastfilmdispensere hvor kanter og hjørner fremstod med fødevarerester og påbegyndt rust.

Ligeledes var der bag smørrebrødsbord fødevarester på emballage. Opvaskemaskine havde en tyk mælkeagtig belægning langs siderne og indvendig ved væg. Også emhætte fremstod beskidt med synlige fedtdråber og væg ved friture med et fedtlag.

Den sure smiley har også fået en række konsekvenser for personalet i den berørte afdeling, hvor der ifølge brugsuddeleren er sket "væsentlige ændringer" samt udarbejdet en konkret plan, så noget tilsvarende ikke sker igen.

- Jeg har foretaget en række hårde handlinger. Jeg kan garantere for, at der nu er kommet styr på tingene. Jeg vil blive meget overrasket, hvis vi igen får en sur smiley.

Jesper Thomsen ønsker ikke at uddybe, hvad der konkret er sket udover, at der ikke er tale om fyringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce