Annonce
Aabenraa

Efter avisomtale: Historisk kro tæt på redning

Alt tyder på, at det er lykkedes at finde et nyt forpagterpar til Holdbi Kro. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ejerne af Holdbi Kro er ved at lukke en aftale med et nyt forpagterpar, der er meget opsat på at drive stedet videre.

Holdbi: Siden oktober har den over 300 år gamle Holdbi Kro, der ligger mellem Aabenraa og Kruså, været lukket, da den tidligere forpagter Paul Loichtl søgte og fandt nye udfordringer i Sønderborg. Gennem længere tid har Aage Damgaard ApS, der ejer den historiske kro i Holdbi, forgæves forsøgt at finde nogen, der havde interesse i at drive stedet videre, og virksomheden fra Herning har også forgæves forsøgt at sælge stedet.

Nu lysner det dog for Holdbi Kro.

- Status er, at vi lige nu er i dialog med et ægtepar, der er meget interesseret i at drive stedet videre som en A Hereford Beefstouw-restaurant, siger Tim Sølyst, der er ansat hos Aage Damgaard ApS, der har 10 A Hereford Beefstouw-restauranter i Danmark og fire i udlandet.

Dialogen med det danske ægtepar, der lige nu bor i Sydtyskland, er så langt fremme, at Tim Sølyst spår en meget hurtig afklaring.

- Ægteparret er meget opsat, og det er vi også, så jeg forventer en afklaring inden for en uge, siger han.

Annonce

Ægteparret er meget opsat, og det er vi også, så jeg forventer en afklaring inden for en uge.

Tim Sølyst, ansat hos Aage Damgaard ApS

Julefrokost på Holdbi Kro

Tim Sølyst er så fortrøstningsfuld med, at der bliver landet en aftale med det danske ægtepar i Sydtyskland, at man allerede nu godt kan overveje at reservere bord til julefrokosten på Holdbi Kro.

- Hvis det hele flasker sig med ægteparret, vil jeg tro, at der kan holdes julefrokost på Holdbi Kro, siger han.

Skulle det af en eller anden grund falde til jorden, så er der ifølge Aage Damgaard ApS ingen grund til bekymring for det gamle kro.

- Hvis det glipper, så har vi en venteliste med en håndfuld interesserede, siger Tim Sølyst, der er overrasket over, at der pludselig er så mange, der har vist interesse for at blive nye forpagtere af Holdbi Kro, men omvendt er han ikke i tvivl om, at det er en artikel i JydskeVestkysten, der beskriver, hvorfor Holdbi Kro lukker, der har sat skub i sagerne.

- Det er noget vi og ejendomsmæglerfirmaet ikke har kunnet, siger han.

Glæde hos ex-forpagter

Den tidligere forpagter af Holdbi Kro, Paul Loichtl, der er blevet direktør for Torve-Hallen i Sønderborg, er glad for, at alt nu tyder på, at kroen er reddet.

- Det glæder mig at høre. Både for stedet og for lokalbefolkningens skyld, siger Paul Loichtl.

Paul Loichtl drev stedet sammen med sin kone i ikke mindre end 16 år, og der blev lagt mange kræfter i stedet.

- Derfor ville det også være synd, hvis den skulle forblive lukket. Nu kan vi også komme forbi og spise der, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce