Annonce
Esbjerg

Efter bøde og sur smiley til Føtex: Midlertidig erstatning for fyret chef fundet

Lars Slotsager er tidligere souschef i Føtex i Esbjerg. I dag er han varehuschef i Føtex Varde, men for tiden er han med til at lede sin gamle Føtex, efter at varehuschefen her fråtrådte i forbindelse med en smileysag. Arkivfoto
Mens Salling Group er gået på jagt efter en ny varehuschef til Føtex i Esbjerg, har en midlertidig ledelse bestående af varehuscheferne fra Føtex i Varde og Ribe taget over efter den fyrede varehuschef.

Esbjerg: Salling Group har etableret en midlertidig ledelse af Føtex i Esbjerg, mens man nu er gået på jagt efter en ny varehuschef til erstatning for Morten Frost, som forleden fratrådte med øjeblikkelig virkning.

Salling Group oplyser således til JydskeVestkysten, at varehuschef i Føtex i Varde Lars Slotsager og hans varehuschef-kollega fra Føtex Ribe Nicolai Pakula lige nu i fællesskab deler lederskabet af Esbjerg-forretningen.

- Vi har indledt rekrutteringsprocessen efter en ny varehuschef. Mens vi leder efter den rigtige varehuschef, hjælper henholdsvis Nicolai og Lars – der er varehuschefer i Føtex Ribe og Varde – med at styre butikken i Esbjerg, oplyser Salling Group.

Lars Slotsager, varehuschef i Varde, har en mangeårig fortid i Føtex i Esbjerg, seneste som souschef, inden en stor rokade sidste år, hvor Lars Slotsager blev sendt til jobbet som varehuschef i Varde, mens den daværende chef i Føtex Esbjerg, Palle Løgstrup, fik job i Føtex Sønderborg.

Jobbet i Esbjerg gik dengang til Morten Frost, som kom fra stillingen som varehuschef i Varde. Nu er Morten Frost imidlertid færdig i Føtex.

Føtex Esbjerg fik i sidste uge en del negativ medieomtale, fordi fødevarekontrollen tidligere på måneden havde fundet madrester på gulvet flere steder, skimmel og andre ubehageligheder. Det udløste en bøde på 20.000 kroner. Og måske bidrog det også til en fyring af butikkens øverste chef.

Faktum er i hvert fald, at varehuschefen for Føtex i Esbjerg to dage efter kontrolbesøget var færdig.

Forud var gået et forløb, hvor Fødevarestyrelsen inden for godt et år havde sanktioneret Føtex i Esbjerg i forbindelse med tre ud af fire kontrolbesøg.

Annonce

Mulighed for forbedring

Hos Salling Group har man ikke villet be- eller afkræfte, om 'opsigelsen af samarbejdet' med varehuschefen er sket som direkte konsekvens af de seneste sure smiley og medfølgende bøde.

”I Føtex sigter vi altid efter at præsentere det allerbedste, og det har vi ikke helt formået i vores varehus i Esbjerg på det seneste, hvilket også illustreres af den anmærkning, Fødevarestyrelsen gav butikken for nogle uger siden”, har Kim Askjær, regionschef for Føtex udtalt.

Ligesom han har kridtet banen op for den midlertidige ledelse og den nye varehuschef, når vedkommende er fundet:

”Vi har dog forbedringsmuligheder i Esbjerg, og det skal vi nu lykkes med af hensyn til vores mange gode kunder”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Queen Machine gæster Esbjerg

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];