Annonce
Esbjerg

Efter ballade ved pokalfinalen: Politiklagenævn skal se nærmere på knippelslag

En video, der viser en betjent tildele en AaB-fan tre-fire knippelslag, bliver nu forelagt Det Uafhængige Politiklagenævn. Politiet foretog 44 anholdelser i forbindelse med pokalfinalen i fodbold.

Esbjerg: Det gik heftigt for sig, da Esbjerg onsdag aften for første gang var vært for pokalfinalen i fodbold, hvor AaB og SønderjyskE mødtes.

Sønderjyderne løb med sejren både på banen og udenfor, for politiet havde sit hyr med de nordjyske fanset resulterede i 44 anholdelser.

En 40-årig mand blev klokken 18.23 anholdt, da han affyrede et nødblus på Gammel Vardevej foran stadion.

Klokken 19.14 blev fire AaB-fans mellem 22 og 38 år præventivt anholdt, da de udviste provokerende opførsel og forsøgte at komme i slagsmål med andre personer foran stadion. De blev kørt til politigården, hvor de blev, indtil kampen var færdig.

Under selve kampen forsamledes en større gruppe AaB-fans og overholdt dermed ikke kravene om afstand, og de nægtede at efterkomme kontrollørernes anvisninger. 39 personer valgte at udvandre fra stadion, og udenfor blev de præventivt anholdt og sat i futtog og senere kørt væk fra stadion.

AaB fans blev placeret i futtog og strips foran Blue Water Arena i Esbjerg i forbindelse med pokalfinalen. Nu skal DUP se nærmere på en videooptagelse, hvor en betjent med knippel slår en siddende AaB-fan. Foto: Scanpix
Annonce

Knippelslag

Torsdag blev der lagt en videooptagelse ud af en betjent, der tildeler en siddende AaB-fan i en større gruppe tre-fire slag med knippel.

Syd- og Sønderjyllands Politi udsendte torsdag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor der blev redegjort for urolighederne.

Omkring episoden med anholdelsen af den 40-årige mand skriver politiet:

"Da det sker, forsøger de øvrige fans at befri ham. På det tidspunkt trak betjente stavene for at sikre, at anholdelsen kunne gennemføres. Tjenestehunde blev sat frem for at sikre afstand til indsatsen omkring de uroskabende og voldelige fans og for at beskytte betjentene. Hundene blev ikke anvendt."

Ifølge politiet var det de udvandrende fans fra stadion selv, der ønskede at sidde tæt i futtog efter den præventive anholdelse. Angiveligt fordi, de derved kunne støtte sig op ad hinanden.

"Under aktionen opstår der tumult, og gruppen sætter sig til modværge. Der anvendes magt, herunder stav." skriver politiet om episoden.


Under aktionen opstår der tumult, og gruppen sætter sig til modværge. Der anvendes magt, herunder stav

fra artiklen


Videoen, der viser en betjent med stav slå en siddende mand, er tilsyneladende fra den episode, selv om politiet ikke vil bekræfte det.

- Sagen er forelagt DUP (Det Uafhængige Politiklagenævn, red), og når den er det, så udtaler vi os ikke om den episode, oplyser Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands kommunikationsafdeling.

Afstand

I en pressemeddelelse tager AaB afstand fra den opførsel, som en gruppe af klubbens fans lagde for dagen i forbindelse med pokalfinalen.

"Langt hovedparten af vores fans opførte sig, ligesom vores modstander-fans, eksemplarisk og havde ingen problemer med at forstå retningslinjerne for, at vi igen kan begynde at samles omkring fodbold på diverse stadioner, men desværre havde vi en lille gruppe af personer, der ikke var lydhøre over for myndighedernes anvisninger", skriver adm. direktør Thomas Bælum blandt andet.


Annonce
Esbjerg For abonnenter

Karin har fødderne plantet på Fanø: Nu skal hun indfri drømmene om et gammelt Fanø-hus eller et sommerhus med havudsigt

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Hun fældede Haysen: Ung kvinde arbejdede som skribent for SønderjyskE

Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce