Annonce
Kolding

Efter banelukning på grund af regn: Klubber vil have flere kunstgræsbaner

For at undgå at aflyse træninger og kampe, når det har regnet voldsomt, vil klubberne have flere kunstgræsbaner. Foto: Jonas Okholm Nielsen

Der mangler kunstgræsbaner i Kolding, mener klubberne. Planerne for nye kunstgræsbaner er allerede på vej. Der mangler fem til seks kunstgræsbaner i Kolding, fortæller formanden for Kolding Idrætsråd.

Kolding: Efter kommunen lukkede fodboldbanerne for resten af sæsonen på grund af regn, vil klubberne have flere kunstgræsbaner i Kolding. På den måde vil de undgå de mange aflysninger af træninger og kampe.

- Lukningen af banerne giver et spark til planerne med kunstgræsbaner. Så vi alle kan træne, ikke bare dem med kunstgræsbaner. Nu vil vi i gang, så vi kan tilbyde vores fodboldspillere træning, også når det regner, siger Gitte Thomsen, der er formand i Dalby GF.

Lige nu er der kun tre kunstgræsbaner i Kolding. Der ligger en i Bramdrupdam, en i Nr. Bjert, og så har Kolding Boldklub en. Kolding IF har også en mindre bane på vej. Men tre baner er ikke nok, når alle klubber i Kolding skal deles om dem.

- Det er et stort problem i Kolding, at der mangler kunstgræsbaner. Vi har kun tre inden for bygrænsen i en by med 60.000 indbyggere, siger Allan Johansen, der er formand for Kolding Boldklub.

- Hos os er kunstgræsbanen fuldt booket med vores egne hold. Der er kun ledigt om formiddagen. Og der er jo ikke mange, der spiller om formiddagen, siger han.

Annonce

Planen er i gang

Planerne for kunstgræsbaner i Kolding er dog også i gang med at blive lavet. På et møde, der fandt sted for omkring et halvt år siden, blev medlemmerne af idræts- og fritidsudvalget enige med Kolding Idrætsråd om at udarbejde en plan for kunstgræsbaner i Kolding.

Formanden for Kolding Idrætsråd, Claus Warming, fortæller, at rådet er i gang med at udarbejde en rapport, som skal være færdig inden den 1. marts.

- Vi skal finde ud af, hvor banerne skal ligge, og hvordan samarbejdet imellem klubberne skal fungere. Men man plejer at sige, at der skal være i omegnen af 500-600 spillere til én kunstgræsbane. I Kolding Kommune er der cirka 5.000 registrerede spillere. Der skal altså være mellem otte og ti kunstgræsbaner i Kolding, så vi mangler fem-seks baner, siger han.

Rapporten skal afleveres til idræts- og fritidsudvalget, som så skal tage stilling til, om der skal bruges penge på det.

- Der kommer en årrække, hvor politikerne skal afsætte penge til et par kunstgræsbaner om året. Om fire år kan der godt være otte baner i alt. Men i sidste ende er det en politisk beslutning om kroner og øre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce